SPLIT

Grković: Most će imati gradonačelnika Splita i odlučivat će o koaliciji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kandidat Mosta za splitskoga gradonačelnika Ivica Grković rekao je u utorak na predstavljanju da se u predizbornoj kampanji neće baviti drugim kandidatima te kako vjeruje da će biti gradonačelnik Splita, a Most u prilici odlučivati s kim će koalirati.

"Mi  u Mostu vjerujemo kako ćemo biti u situaciji da imamo gradonačelnika, odnosno da ću ja biti gradonačelnik i onda pozvati ljude da  nam dođu s prijedlozima pa ćemo na osnovi kvalitete njihovih prijedloga odlučiti s kim ćemo koalirati", rekao je Grković.

Mostov koordinator za Split Ante Čikotić dodao je kako će Most u Splitu koalirati sa svima onima "koji dosad nisu sudjelovali u vlasti uz uvjet da im je javni interes ispred privatnog".

"Problem ne može riješiti onaj tko ga je stvorio", ocijenio je Čikotić.

Grković je istaknuo kako je jedan od Mostovih ciljeva u Splitu "s pozicije vlasti" oživjeti projekte koje je ta stranka predlagala, a koji su bili ignorirani.

On je kao najveće nedovršene projekte u Splitu spomenuo odlagalište Karepovac i plažu Žnjan.

Istaknuo je da će kao gradonačelnik voditi politiku neposrednog kontakt s građanima.

"Obećavam da ćemo organizirati savjetodavni referendum za sva važnija pitanja i tako uključiti građane u odlučivanje", poručio je Grković.

Također je rekao da će kao gradonačelnik odlaziti na sastanke gradskih kotareva kako bi se upoznao s problemima koje treba rješavati.

"Kotarevi su naše oči i uši i razmotrit ćemo osnivanje splitskoga kotarskog sabora", rekao je Grković.

Čikotić je za Grkovića rekao da je "autentični kandidat" za splitskoga gradonačelnika te kako svi koji ga znaju imaju o njemu dobro mišljenje.

"Siguran sam da će Most sudjelovati u sljedećoj vlasti u Splitu i bit ćemo aktivni sudionik promjena na bolje", istaknuo je Čikotić.

Po njegovim riječima, izlišne su ideološke podjele koje se nameću Splitu.

"U sljedećem mandatu rješavat će se infrastrukturni projekti u Splitu, mijenjat će se Generalni urbanistički plan (GUP) i zato je važno da građani Splita imaju poštenog i moralnog gradonačelnika", poručio je Čikotić na predstavljanju Mostovog kandidata za splitskoga gradonačelnika Ivice Grkovića.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater