RIJEKA

Grad Rijeka prodaje zemljište za gradnju kompleksa Žabica

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Riječka Gradska uprava objavila je u petak javni natječaj za prodaju zemljišta za izgradnju višenamjenske građevine, kompleksa Žabica, gdje se planira izgradnja novog autobusnog terminala, javna garaža, trgovački i poslovni prostori, s početnom cijenom od 66,1 milijuna kuna.

Površina građevne čestice je 14.810 četvornih metara, a kupac, koji će graditi i biti vlasnik novog objekta, kao i autobusnog kolodvora, mora Gradu Rijeci nadoknaditi troškove izrade projektne dokumentacije.

Ako zatraži izmjenu te dokumentacije, obvezan ju je povjeriti Studiju 3LHD, autoru prvonagrađenog rada na natječaju za izradu idejnog rješenja terminala na Žabici.

Projekt je moguće prilagođavati, no garaža mora imati najmanje 800 parkirnih mjesta, a autobusni kolodvor najmanje 14 perona.

Prostor trgovačke namjene može biti u suterenu i prizemlju, na površini do 8.000 četvornih metara, a poslovna i uslužna namjena na preostalim površinama.

Iz Gradske uprave najavili su da će postojeći objekti biti srušeni, osim dijela skladišta, prema uvjetima Konzervatorskog odjela u Rijeci, a očekuje se da će pored Kompleksa Žabica biti izgrađena nova prometnica, koja će povezati zapadni dio riječke luke sa središtem grada.

Investitor mora početi radove roku od 14 mjeseci od sklapanja ugovora, a za izgradnju kompleksa određen je rok od dvije godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater