ZARADA NA HRVATSKI NAČIN

EVO KAKO "SANJKAMO" NIJEMCE U MJENJAČNICAMA. Iznos koji ponekad dobiju za 100 eura je SRAMOTAN

| Autor: Glas Istre

Jedan njemački turist ovih se dana neugodno iznenadio kada je u jednoj mjenjačnici na Krku zamijenio 100 eura, piše Novi list.

Naime, iako je na tečajnoj listi Hrvatske narodne banke piše kako je tečaj eura  (11. i 12. srpnja) 7,52 kune, on je za 100 eura dobio tek 610 kuna i to ne zato što se blagajnik zabunio, nego jer ta mjenjačnica eure mijenja po tom tečaju.


Račun iz mjenjačnice ustupio je portalu Fenix-magazin.de.

U tekstu se navodi kako ovakvi slučajevi nisu izolirani.

"Vidio sam kako su u jednoj  mjenjačnici jednom njemačkom dječaku promijenili 200 eura po tečaju od 6,1 kuna. Nisam to mogao prešutjeti te sam se na kraju i posvađao s djelatnikom mjenjačnice. Naravno, ništa se nije dogodilo, dječakovi roditelji koji su bili u blizini su ostali šokirani kad sam im rekao što se dogodilo. No, nije bilo pomoći", ispričao je jedan Hrvat čiji identitet je poznat novinaru Fenix-magazina.

"Sve to što se događa, a o čemu će Nijemci sigurno ispričati svojim poznanicima, a najvjerojatnije i njemačkim novinarima kada se vrate u Njemačku, ostavlja lošu sliku o hrvatskom turizmu u Njemačkoj. Pogotovu je to loše sada u vrijeme korona-krize, kada Nijemci pozivaju svoje goste da ostanu doma ili odmor provode u Njemačkoj", piše portal Fenix.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini