ZAGREB

 EU projektom "Žene za žene" 15 žena skrbi o 90 žena oboljelih od malignih bolesti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U zagrebačkoj Gradskoj upravi predstavljen je u petak EU projekt "Žene za žene", koji će omogućiti da se 15 teško zapošljivih žena zaposle kao njegovateljice koje će skrbiti o minimalno 90 žena oboljelih od malignih bolesti.

Vrijednost projekta je 1.392.450 kuna, financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Poziva Zaželi - program zapošljavanja žena - faza 2. Provedba je počela 26. listopada 2020. a trajat će do 26. travnja 2022., rečeno je na konferenciji za novinare.  

Hrvatski forum protiv raka dojke "Europa Donna" i Udruga žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same" pozivaju sve onkološke bolesnice kojima je potrebna ta vrsta podrške da im se jave na e-mail adresu info@zenezazene.hr te na brojeve mobitela 091/652 0479 i 098/880 843. Više informacija nalazi se na web stranici www.zenezazene.hr

Njegovateljice će onkološkim bolesnicama tijekom liječenja i oporavka osigurati pomoć u kući - pripremiti ručak, obaviti kućanske poslove, otići u kupovinu namirnica, podići lijekove u ljekarni, prošetati s njima, otpratiti ih na terapiju i dr.

Predsjednica Hrvatskog foruma protiv raka dojke "Europa Donna" Vesna Ramljak rekla je kako će 15 njegovateljica dobivati plaću godinu i pol dana, a sve žene oboljele od malignih bolesti koje nemaju pomoć u obitelji živjet će malo lakše, a osigurat će im se i prijevoz na kemoterapiju, odnosno liječenje koje trebaju.  

Predsjednica Udruge žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same" Ivana Kalogjera istaknula je da kao bivša onkološka pacijentica najbolje zna koliko je ta usluga potrebna ženama oboljelim od raka. Rekla je da udruga provodi i projekt besplatnog taxi prijevoza, a kroz taj projekt i provedeno istraživanje vidjele su da je veliki broj žena sam i treba podršku i pomoć.

Kalogjera je posebno naglasila da će zahvaljujući projektu biti zaposlena i Mirjana Matošević, bivša onkološka bolesnica i korisnica besplatnog taxi prijevoza, koja je usred liječenja ostala bez posla i kao osoba starija od 50 godina nije imala šansu na tržištu rada.

Partneri na projektu su Grad Zagreb, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Zagreb i Centar za socijalnu skrb Zagreb.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of