NOVE INFORMACIJE

EPIDEMIJA KORONAVIRUSA: Hrvatska uvodi strože mjere. Dio stranaca koji žele u Hrvatsku morat će prvo u karantenu! Ministar objasnio i zašto se ne bi smjeli odvijati događaji s preko 1.000 ljudi

| Autor: Portal Glas Istre

Nacionalni stožer civilne zaštite najavio je danas da će svi stranci koji dođu u Hrvatsku s područja u kojima se epidemija koronavirusa značajno proširila - morati prvo ići u karantenu. U toj karanteni će morati provesti najmanje 14 dana.

Područja na koja se to odnosi su Lombardija u Italiji, Wuhan u Kini, dio Južne Koreje i dio Njemačke, dakle tamo gdje postoji najveća opasnost od zaraze.

Oni ostali, koji dolaze u Hrvatsku iz svih drugih dijelova svijeta gdje ima koronavirusa, a nije riječ o najteže pogođenim područjima, morat će 14 dana u samoizolaciju.

Ujedno je Hrvatima koji planiraju putovanja preporučeno da izbjegavaju odlaske u inozemstvo ako se radi o zemljama koje su pogođene koronavirusom.

Ministar zdravstva je dodao da se preporučuje se do daljnjega odgode svi javni skupovi na kojima bi trebalo sudjelovati više od tisuću ljudi.

Ministar zdravstva Vili Beroš objasnio je da su dva glavna razloga za tu preporuku. Prvi je što je na tako velikim skupovima teško utvrditi kliconošu, a drugi što je onda i teško zaustaviti širenje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of