SLAVONSKI BROD

Brodsko-posavska županija: Pet novih slučajeva koronavirusa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Na području Brodsko-posavske županije pet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u petak ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Među pozitivnima su i tri zdravstvena djelatnika. Ukupo je sada na području Brodsko-posavske županije 55 koronavirusom zaraženih osoba.

"Jedna novooboljela osoba testirana je u Zagrebu, a prebivalište joj je u Brodsko-posavskoj županiji. Četiri osobe kontakti su već poznatih slučajeva. Kontakt se dogodio na privatnom okupljanju izvan Brodsko-posavske županije te se očekuje još slučajeva", rekao je Cvitković.

Ravnatelj slavonskonbrodske bolnice Josip Samardžić potvrdio je da su oboljeli zdravstveni djelatnici bili u kontaktu s još 32 osobe iz zdravstvenog sustava, te da se oni sada nalaze u samoizolaciji.

"Čekaju se rezultati briseva, pa će se reagirati. Bolnički sustav funkcionira, prošlog mjeseca dosegli smo razinu od 75 posto uobičajenih aktivnosti. Zbog ova 32 slučaja usporiti će se zdravstvene usluge", kaže Samardžić dodajući da se danas otpušta posljednja pacijentica koja je imala koronavirus iz slavonskobrodske bolnice, tako da trenutno ondje nema oboljelih.

Zbog ponovnog porasta broja oboljelih od koronavirusa županijski Stožer odlučio je da će idućih dana ponovno biti aktivirane Covid ambulante u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.

Načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković istaknuo je da se na taj način želi smanjiti pritisak na bolnice i županijski Zavod za javno zdravstvo.

Bošnjaković je pozdravio odluku slavonskobrodske turističke zajednice o otkazivanju "Fišijade" na kojoj se očekivao veliki broj posjetitelja i pozvao organizatore drugih događaja da se odgovorno ponašaju.

Prtiom je podsjetio da županijski Stožer nema ovlasti zabraniti ili dozvoliti javna okupljanja, jer je to u nadležnosti Nacionalnog stožera civilne zaštite.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater