ZAGREB

Božinović održao sastanak o zapošljavanju osoba s invaliditetom u MUP-u

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u četvrtak da bi osobe s invaliditetom trebale sudjelovati u radu MUP-a na ravnopravnoj osnovi te istaknuo da je jačanje takve mogućnosti trajna obveza ministarstva. 

Božinović je u četvrtak održao sastanak sa saborskom zastupnicom Ljubicom Lukačić i zamjenicom pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Mirom Pekeč Knežević, na kojemu su razgovarali o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Sastanak je, ističu iz ministarstva, održan na Božinovićevu inicijativu s ciljem uspostavljanja zajedničke suradnje i koordinacije u jačanju mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom u Ministarstvu unutarnjih poslova. 

Jačanje tih mogućnosti trajna je obveza tog ministarstva, svih drugih tijela državne i javne uprave, kao i privatnog sektora u svrhu veće uključenosti osoba s invaliditetom te njihovog zapošljavanja i rada, zaključeno je na sastanku. 

“To se odnosi ne samo na Ministarstvo u sjedištu, već i na policijske uprave i postaje u cijeloj Hrvatskoj, tamo gdje za to postoje uvjeti i radna mjesta koja trebaju biti odgovarajuća stupnju obrazovanja te vrsti i stupnju invalidnosti”, rekao je Božinović.

Sudionici sastanka složili su se da je potrebna stalna komunikacija i suradnja sa svim relevantnim državnim i javnim tijelima te udrugama kako bi se stvorile mogućnosti dodatnog zapošljavanja osoba s invaliditetom u MUP-u.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum