NACIONALNI STOŽER

Beroš iznio najbolju korona vijest posljednjih tjedana. CAPAK OBJASNIO ŠTO SE DOGODILO LIJEČNICI IZ BJELOVARA KOJA JE NAKON CIJEPLJENJA IMALA TEŠKE TEGOBE

| Autor: Glas Istre
Vili Beroš

Vili Beroš


Prvi put nakon 22. studenog u Hrvatskoj je hospitalizirano manje od 2.000 korona bolesnika, odnosno njih 1.993, objavio je na današnjoj pressici ministar zdravstva Vili Beroš. 

"Preminulih je ispod 30 što je velika brojka, ali opet manje nego prošlih dana", dodao je Beroš. 

Zaključio je da je to pokazatelj da mjere djeluju, i to baš ovakve mjere kakve ima Hrvatska.

"Ne svodimo račune, dapače, moramo biti i dalje oprezni, ali u ovom trenutku možemo zaključiti da balansirane mjere polučuju rezultate. Balans je formula uspjeha, barem za Hrvatsku", rekao je Beroš.

Podsjetimo, Hrvatska ima jedne od najblažih mjera u Europskoj uniji.

Šef HZZJZ-a Krunoslav Capak rekao je da je za sada ubilježeno 86 nuspojava cijepljenja, od čega će se neke odbaciti u slučaju da se zaključi kako te nuspojave ne mogu biti posledica cijepljenja.

"Većina nuspojava je blage naravi, najčešće su to glavobolja, bolovi u mišićima... Imali smo i ozbiljne alergijske reakcije", rekao je Capak, i pojasnio slučaj iz Bjelovara.

Naime, tamo je liječnica nakon cijepljenja završila u KBC-u Zagreb jer je imala većih tegoba.

"Liječnica iz Bjelovara imala je neurološke tegobe, ali Povjerenstvo je donijelo odluku da se ne radi o reakciji na cjepivo, nego reakciji na kortikosteroide. Naime, ona je nakon cijepljenja imala alergijsku reakciju za koju je dobila kortikosteroide, a upravo oni mogu dovesti do takvih tegoba kakve je imala", rekao je Capak. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of