PULA

PREDSJEDNIK ISTARSKOG SDP-a BASSANESE: Milanovićeva politika utemeljena na vrijednostima ljudskih sloboda za koje se mi u Istri zalažemo 

| Autor: Hina
(Milivoj MIJOŠEK)

Predsjednik istarskog SDP-a Vili Bassanese poručio je u četvrtak kako se politika i svjetonazor predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića temelji na ljudskim slobodama, društvu jednakosti i ravnopravnosti, odnosno onim vrijednostima za koje se zalažu građani Istre.  

"Kampanja našeg kandidata krenula je upravo iz naše županije što potvrđuje činjenicu da je Milanović prepoznao naše vrijednosti i da će se kao i mi u Istri boriti protiv svih društvenih nepravdi i zalagati za socijalna prava, prava na jednake zdravstvene usluge te društvene vrijednosti bez potlačenih", istaknuo je Bassanese na konferenciji za novinare u Puli.

Podsjetio je i kako je u Milanovićevom premijerskom mandatu pokrenuta izgradnja pulske Opće bolnice.  Za njegova mandata, kaže, došlo je do ukidanja privatnih ovršitelja, zakonom o 'švicarcu' spasio je tisuće obitelji od bankrota, uveo je fiskalizaciju i stabilizirao državne financije.

"To su državnički potezi za koje je trebalo imati hrabrosti i viziju, a upravo su hrabrost, državnički stav, odlučnost i vizija odlike predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića koje nam donose pravo na temeljne ljudske i građanske vrijednosti civilizirane Europe, uređenu državu, uređeno obrazovanje odnosno pravo na normalnu Hrvatsku", poručio je Bassanese. 

Po riječima predsjednice pulskog SDP-a Sanje Radolović društvo jednakih može zaživjeti samo kada svi imamo jednake mogućnosti i uvjete te kada je država uređena i jednaka prema svima.

"To je najbolji odgovor na demografsku politiku koja je opustošila Hrvatsku", istaknula je Radolović. 

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja uvjeren je u Milanovićevu povjedu na predsjedničkim izborima, a ustvrdio je i kako su njegovi najvjerniji birači umirovljenici koji "pamte da za vrijeme njegova mandata, nikada nije ostavio upitnim da svi imaju usklađivanje mirovina i da je tada napravljena jedna mala mirovinska reforma".

"Ljudi pamte i s vremenskim odmakom, više cijene. Umirovljenici će biti sigurno kod kuće 5. siječnja i ja se toplo nadam da je Milanović naš budući predsjednik", zaključio je Hrelja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater