RIJEKA

Akcija mladih i Unija Kvarnera traže ostavku direktora Autotoleja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Akcija mladih i Unija Kvarnera zatražili su ostavku direktora riječkoga gradskog prijevoznika Autotroleja Alberta Kontuša zbog otkaza vozaču koji je javnost izvijestio o problemima u toj tvrtki.

Gradski vijećnici Robert Salečić (Unija Kvarnera) i Vedran Vivoda (Akcija mladih) ocijenili su da je Kontuš na taj način oštetio Autotrolej i nanio štetu njegovu ugledu.

Ako Kontuš ne da ostavku, pozvali su gradonačelnika Rijeke da sazove hitnu sjednicu skupštine tog društva na kojoj bi se raspravljalo o slučaju otkaza vozaču te o povjerenju Kontušu.

Vijećnici tih dviju stranaka u koaliciji rekli su i da je vozač Autotroleja Robert Puljić prošle godine upozoravao svoje nadređene na niz problema. Nakon što oni nisu reagirali, odlučio je o tome upozoriti čelne ljude gradova i općina, koji su vlasnici Autotroleja, te medije krajem 2021. godine.

Nedugo nakon toga Alberto Kontuš odlučio mu je dati otkaz, to jest ne produžiti mu ugovor o radu na određeno vrijeme.

To se događa, rekao je Vivoda, u vrijeme dok  Autotrolej ima raspisan natječaj u kojem traži 10 novih vozača. Podsjetio je da je Puljić u siječnju 2019. odabran među 10 kandidata kojima je ta tvrtka platila cjelokupne troškove prekvalifikacije, stjecanje vozačke dozvole D kategorije, liječničke preglede i druge troškove, ukupno oko 17 tisuća kuna. Prema sporazumu iz veljače 2019., zaposlen je na razdoblje od dvije godine, s mogućnošću primanja u stalni radni odnos.

Prema tvrdnjama Puljića, koje su prenijeli Vivoda i Salečić, dok se njemu ne produžuje radni odnos, samo na prigradskim linijama su 23 vozača na bolovanju, dvojica su na godišnjem odmoru, tako da preostalih 80-ak vozača mora često voziti i na svoje slobodne dane.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum