sramotno

Kod Rijeke objesili i spalili lutku Indijca

| Autor: Glas Istre
(Foto: Facebook)

(Foto: Facebook)


U Čavlikma blizu Rijeke kao karnevalski krivac prije 10-ak dana obješena je lutka Indijca nazvana "Škuribando Fureštić" (u prijevodu Tamni Stranac), prenosi index.hr

Predsjednik udruge Čavjanske maškare Goran Mavrinac tvrdi da su tim "izmišljenim likom" pokušali aludirati na događaj o kojem su se širile glasine oko Badnjaka. Radi se o lažnoj priči o navodnom pokušaju otmice koja se širila društvenim mrežama, a policija ju je demantirala. Lažnu priču širio je i Mostov saborski zastupnik Marin Miletić.

Primorsko-goranska policija je na Badnjak reagirala na objave o navodnom pokušaju otmice djeteta na području Čavla te su naveli kako nisu utvrdili obilježja nijednog kaznenog djela ili prekršaja.

"U konkretnom slučaju nije utvrđeno da bi se radilo o pokušaju otmice djeteta. Od zaprimanja dojave policija je obavila razgovore s više osoba te poduzela druge mjere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica. Sve dosad poduzeto nije rezultiralo bilo čime što bi upućivalo ili pak potvrđivalo sumnje da bi se radilo o pokušaju otmice ili bilo kojoj drugoj kažnjivoj radnji.

Također, s obzirom na objave na društvenim mrežama, a koje su preuzeli i pojedini portali, u kojima se navodi da je skupina građana uhitila počinitelje, obavještavamo da isto ne odgovara činjeničnom stanju budući da se spomenute osobe ne dovode u vezu s počinjenjem bilo koje kažnjive radnje", objavila je policija.

Iz policije su dodali da na temelju prikupljenih saznanja ilegalne migrante ne dovode u vezu s navodnim događajem.

Mavrinac: Objesit ćemo je opet

"Usred Božića, u općini Čavle je policija identificirala četiri državljanina indijske narodnosti koji su kombijem prepriječili put našem mladom sumještaninu, hrvatskom državljaninu. Nakon toga policija nije napravila ništa, mještani su se samoorganizirali i uz pomoć navijača ih pronašli. Pozvana je policija, sve je bilo mirno, kaže Mavrinac.

Naša je poruka s ovim pustom da u mirnom primorskom mjestu prozivamo devijacije koje sustav nije riješio. Tako i u proglasu koji čitamo o pustu i optužujemo ga za loše stvari u prošloj godini, kroz izmišljenog lika aludiramo na ljude koji su pokušali ograničiti slobodnu kretanja dječaku iz našeg mjesta", poručio je Mavrinac za 24 sata.

Dodao je da je lutka skinuta te su mu obrijali bradu, a planiraju ga ponovno objesiti. Tvrdi da njihov pust "nema nikakve vjerske ili rasne konotacije". "I dalje će, obrijan, sličiti na onoga koji je mladiću pokušao ograničiti slobodu kretanja", kaže Mavrinac.

Načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić kaže da lutka ne predstavlja migranta, već navodnog otmičara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini