potpisan ugovor

Počinje izgradnja skloništa za životinje

| Autor: Hina
Ilustracija (Snimio Boris Scitar/Pixsell)

Ilustracija (Snimio Boris Scitar/Pixsell)


U Domu Zadarske županije u srijedu je potpisan ugovor za početak izgradnje skloništa za životinje Zadarske županije, vrijedan 2.187.339 eura.

Ugovor su potpisali župan Božidar Longin i predstavnik odabranog izvođača Mato Butijer, direktor tvrtke Alfaplan građenje d.o.o. iz Dubrovnika. Budući azil prostirat će se na oko 47.000 četvornih metara, moći će zbrinuti oko 200 životinja, a trebao bi biti gotov za devet mjeseci.

Projekt Skloništa za životinje Zadarske županije, odnosno azila za pse i mačke, počeo se pripremati prije desetak godina. Prije pet godina županija je preuzela obvezu njegove izgradnje, izradila sve potrebne studije, prostornu dokumentaciju te od države dobila zemljište na granici Briševa i Bokanjca. Nakon toga je trebalo dobiti suglasnosti jedinica lokalne samouprave, a zatim napraviti i pristupnu cestu.

U međuvremenu, o napuštenim životinjama u naselju Žmirići brinula je udruga Zadarske šapice, koja je nedavno za to dobila i dozvolu, te Sklonište za životinje u Privlaci.

Župan Longin zahvalio je Zadarskim šapicama na dosadašnjem nesebičnom zalaganju za životinje u azilu.

"U međuvremenu smo uložili oko 70.000 eura u projektnu dokumentaciju i pripremili se dok smo došli do potpisa 2.187.339 eura s PDV-om", rekao je Longin dodavši da je županija osigurala sredstva za gradnju za ovu i sljedeću proračunsku godinu te zahvalio Zadru koji u projektu sudjeluje sa 300.000 eura.

Zamjenik gradonačelnika Zadra Ante Babić podsjetio je da je grad Zadarskim šapicama izlazio ususret, osobito kada je trebalo osigurati nedavno preseljenje skloništa.

Iako je sklonište godinama radilo na rubu regularnosti, što nas je kao instituciju sprečavalo da im pružimo pravu financijsku pomoć, nadamo se da je budućnost Šapica bolja i svjetlija, kaže Babić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum