ZAGREB

Odluke sa zatvorenog dijela sjednice Vlade

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Vlada je u srijedu na zatvorenom dijelu sjednice, među ostalim, utvrdila stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara Europske unije  te prihvatila Godišnji obračuna strateških robnih zaliha s Izvješćem o upravljanju za 2022. godinu.    

Utvrđena su stajališta za sastanke Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove (JHA), 8. i 9. lipnja 2023.,Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača, u formatu ministara zapošljavanja i socijalne politike (EPSCO Employment, Social), 12. lipnja 2023. te Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača, u formatu ministara zdravstva (EPSCO Health), 13. lipnja 2023.

S obzirom na to da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju, napominje se u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade.

Vlada je donijela Odluku o prihvaćanju Godišnjeg obračuna strateških robnih zaliha s Izvješćem o upravljanju za 2022. godinu te Odluku o otpisu robe i rashodovanju osnovnih sredstava i sitnog inventara Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja – Ravnateljstva za robne zalihe, po godišnjem popisu na dan 31. prosinca 2022. Točke su označene stupnjem tajnosti "vrlo tajno" te ih iz Vlade nisu u mogućnosti objaviti.

Članovi Vlade usmeno su izviješteni o provedbi Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, provedbi Nacionalnog programa reformi te o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj.

Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2023. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.

Što se tiče kadrovskih pitanja, donesen je Zaključak kojim se Skupštini društva Agencija za komercijalnu djelatnost d.o.o. predlaže izbor Sande Šimić Petrinjak, Zdravka Janića i Miljenka Radnića za članove Nadzornog odbora toga društva, temeljem provedenog postupka za izbor članova Nadzornog odbora, na razdoblje od četiri godine.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum