ZAGREB

Odluke sa zatvorenog dijela sjednice Vlade

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Vlada se u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice očitovala Ustavnom sudu na zahtjev za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH članaka 1. i 3. Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a cjelovito očitovanje bit će objavljeno uz odluke Ustavnoga suda.

Na zatvorenome dijelu današnje, 44. sjednice Vlade utvrđena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke ministara nadležnih za obrazovanje (EYCS - Education), 19. veljače 2021., poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 22. veljače 2021., vanjske poslove (FAC), 22. veljače 2021. te europske poslove (GAC), 23. veljače 2021., priopćeno je iz Vlade RH. S obzirom na to da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju,  napominje se, uz ostalo, u priopćenju.

Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2021. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.

Vlada je usmeno izvještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Hrvatskoj.

Što se tiče kadrovskih pitanja, Ivan Karalić imenovan je povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Valpova, a Jadranka Šupraha imenovana je povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Kolan.

Skupštini društva Zračna luka Pula d.o.o. predloženo je imenovanje Nine Vojnić Žagar za direktoricu društva Zračna luka Pula d.o.o. do imenovanja direktora putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, jer joj ističe mandat 26. veljače 2021.

Razriješeni su pomoćnici ministrice poljoprivrede dr.sc. Jelena Đugum, mr.sc. Ante Mišura, dr.sc. Krunoslav Karalić, dr.sc. Renata Ojurović, Milan Tankosić, dr.sc. Zdravko Barać i mr.sc. Tatjana Karačić.

Temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, Milan Tankosić imenovan je ravnateljem Uprave za financijske poslove i javnu nabavu, Sandra Zokić ravnateljicom Uprave za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište, Goran Lipavić ravnateljem Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju, dr.sc. Jelena Đugum ravnateljicom Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, mr.sc. Tatjana Karačić ravnateljicom Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane, dr.sc. Renata Ojurović ravnateljicom Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije, Anita Sever-Koren ravnateljicom Uprave za poljoprivrednu politiku, EU i međunarodnu suradnju, mr.sc. Ante Mišura ravnateljem Uprave ribarstva te dr.sc. Zdravko Barać ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane.

Želimir Delač razriješen je dužnosti vršitelja dužnosti ravnatelja te imenovan ravnateljem Agencije za sigurnost željezničkog prometa temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Zbog isteka mandata razriješeni su predsjednik i član Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Osijek dr.sc. Mario Puljiz i dr.sc. Domagoj Drenjančević. Novim je predsjednikom Upravnog vijeća imenovan Mato Lukić, a članom dr.sc. Hrvoje Mihalj.

Također po isteku mandata, razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Kliničke bolnice Merkur dr.sc. Boris Brkljačić, dr.sc. Ivan Milas te dr.sc. Krešimir Luetić. Novim je predsjednikom Upravnog vijeća imenovan Mislav Herman, a članovima dr.sc. Boris Brkljačić te dr.sc. Goran Roić, navodi se u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade RH.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater