OPATIJA

PGŽ: Dobitnici nagrade za životno djelo Ivan Janeš i Ivo Usmiani

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dobitnici ovogodišnje nagrade Primorsko-goranske županije za životno djelo su lvan  Janeš  i lvo Usmiani, a godišnje nagrade pripast će Boćarskom klubu ,"Sv. Jakov" Jadranovo, Katedri čakavskog sabora Grobnišćine i Robertu Mohoviću, odlučila je u četvrtak Županijska skupština.

Vijećnici Županijske skupštine su odlučili da se Ivanu Janešu dodjeli nagrada za životno djelo za iznimna radna postignuća u odgoju i obrazovanju, kulturi i tehničkoj kulturi, zaštiti spomenika kulture i narodne baštine, za pripremu i nakladu 109 izdanja, čime je Ogranak Matice Hrvatske u Čabru sačuvao od zaborava specifičnosti jezika i jasnoću identiteta.

Ivi Usmianiju dodjeljuje se nagrada za životno djelo za dugogodišnji rad i iznimna postignuća u gospodarstvu Županije, za doprinos povezivaniu sveučilišne i poslovne zajednice i trajno promicanje društvene odgovornosti poduzetnika.

Godišnja nagrada dodjeljuje se Boćarskom klubu ,,Sv. Jakov" Jadranovo, za postignute rezultate u boćarskom sportu.

Katedri čakavskog sabora Grobnišćine pripala je godišnja nagrada za izuzetna postignuća u području zaštite, čuvanja i promicanja čakavskog izričaja, materijalnog i duhovnog nasljeđa Grobnišćine i Županije te kulturnog stvaralaštva.

Robertu Mohoviću dodjeljuje se godišnja nagrada za za izniman doprinos u području očuvanja i revitalizacije pomorske baštine Kvarnera.

Županijski vijećnici su prihvatili izvješće o sustavu civilne zaštite na području Županije u 2022.,  po kojemu su sve zadaće i aktivnosti redovnih operativnih snaga sustava civilne zaštite obavljene kvalitetno i pravovremeno te plan razvoja sustava civilne zaštite za 2023.

Uz redovite aktivnosti, veliki izazov tijekom većeg dijela godine bila je organizacija aktivnosti u vezi sa zbrinjavanjem raseljenih osoba iz Ukrajine.

Lani je bio potreban veći angažman na gašenju požara na otvorenom, na području Primorsko-goranske županije, a zbog velikih kiša povećan je broj tehničkih  intervencija vatrogasnih postrojbi.

Župan Komadina je zahvalio službama na stručnom i predanom radu te je predložio je da se županijski Centar za obuku interventnih službi civilne zaštite u Šapjanama definira kao nacionalni centar za spašavanje iz ruševina u slučaju potresa i većih katastrofa i da se takav zaključak uputi mjerodavnima, što je i prihvaćeno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum