OSIJEK

U jučerašnjem nevremenu oštećeno 11 škola u Osječko-baranjskoj županiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tijekom jučerašnjeg nevremena prijavljena su oštećenja na 11 škola na području Osječko-baranjske županije, no nastava će se, unatoč tome, sutra uredno odvijati, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite (CZ).

Načelnik Stožera dožupan Mato Lukić izjavio je novinarima kako je županijski centar 112 zaprimio preko 200 dojava, vezanih uz navrijeme koje je zahvatilo Županiju i olujni vjetar koji je na trenutke imao udare od preko 90 kilometara na sat.

Dojave su se odnosile na nestanke električne energije, zapreke u cestovnom prometu, oštećenja krovova, kolnika i pješačkih staza. Alarmirane su sve žurne službe civilne zaštite, koje su izašle na teren i sanirale štetu tijekom samog nevremena, rekao je Lukić.

Dodao je kako će se dio šteta koji se jučer nije mogao sanirati sinoć zbog mraka, sanirati danas i u ponedjeljak.

Vulin: Najvažnije je da nitko nije ozlijeđen

Osječki dogradonačelnik i načelnik gradskog Stožera CZ Dragan Vulin izvijestio je kako su pripadnici osječke Javne profesionalne vatrogasne postrojbe (JPVP) uklonili dio ploča s jučer oštećenog krova osječke glavne tržnice, koje su mogle ugroziti građane.

U ponedjeljak očekujemo završetak sanacije, pa otvoreni dio tržnice ni sutra neće raditi, a tržnica bi s radom trebala početi u utorak, rekao je Vulin.

Zahvalio je svim žurnim službama koje su jučer cijeli dan bili na terenu, posebno osječkim vatrogascima, na intervenciji u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC), kojom su spriječili da vjetar ne odnese krovove s nekih zgrada u krugu bolnice.

Prijavljeno je ukupno četiri oštećena automobila. Vatrogasci su imali 27 intervencija, a  vjetar je na javne površine i prometnice srušio 10 stabala. Najvažnije je da tijekom jučerašnjeg nevremena nitko nije ozlijeđen, a štete su sanirane u najkraćem mogućem roku, kazao je dogradonačelnik Vulin.

Pomoćnik zapovjednika osječkog JPVP-a Davor Škarica rekao je novinarima kako su vatrogasci jučer imali problem na četiri objekta u osječkom KBC-u, ali su to, unatoč jakim udarima vjetra, uspješno sanirali.

Vjetar je počeo dizati limeni krov, a s obzirom na udare vjetre postojala je opasnost da bi lim mogao skinuti dijelove tvrde konstrukcije krova, pojasnio je Škarica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini