ZAGREB

Zagreb: Nastavljen štrajk radnika Čistoće

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Štrajk radnika zagrebačke Čistoće nastavljen je u srijedu, treći dan, radnici traže povećanje  koeficijenata za najniže plaćene radnike i vozače Čistoće, a dok to Uprava Zagrebačkog holdinga ne prihvati, neće se vratiti na posao i odvozit otpad u gradu.  

"Štrajk se nastavlja. Radnici su svi u Čistoći od ranoga jutra kao jedan. I dalje ostaju ovdje dok im se netko ne obrati, odnosno dok im se ne ispune zahtjevi. Očekuju da im se obrati gradonačelnik Tomislav Tomašević ili članovi Uprave Zagrebačkog holdinga", izjavila je jutros Hini predsjednica Sindikata Čistoće Zagreb Mirjana Kaltak. 

Istaknula je da radnici Čistoće traže povećanje koeficijenata, da se najnižoj grupi složenosti poveća koeficijent na 1,8, a  vozačima na 2,4. 

Kaltak je podsjetila da je Uprava Zagrebačkog holdinga jučer pristala na pet od njihovih 11 zahtjeva, a radnici, kao uvjet povratka na posao, traže beskompromisno povećanja tih koeficijenata. 

Uprava Zagrebačkog holdinga prihvatila je jučer nabavu nove ispravne HTZ opreme i plaćanje kartica vozača, koje su vozači dosad morali plaćati sami. Prihvatili su i zahtjeve za izradu sistematizacije radnih mjesta u roku 30 dana, upute na koji način radnici trebaju prikupljati otpad, te besplatni parking za radnike Čistoće ispred podružnice, koji su dosad morali plaćati.

O ostalih sedam zahtjeva u Upravi Zagrebačkog holdinga su spremni pregovarati.

Radnici prihvaćaju da se od sedam zahtjeva njih pet rješava putem pregovora u procesu mirenja.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević jutros je sazvao konferenciju za novinare u 10 sati u Gradskoj upravi, u povodu posljednjih zbivanja u podružnici Čistoća Zagrebačkog holdinga, najavljeno je iz Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini