ANKETE

AMSTERDAMSKA KOALICIJA STIGLA ŽIVI ZID Boris Miletić: Građani traže promjene kroz našu koaliciju

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ
CROPIX

Najpopularnija stranka koja će na europskim izborima 26. svibnja dobiti pet mandata je HDZ, čiji se rejting popeo na 34,3 posto, dok je na drugom mjestu SDP s tri mandata i podrškom od 21 posto. Živi zid i Amsterdamska koalicija vode utakmicu za treće mjesto. Živi zid dobiva 10,6, a AK 10,5 posto, odnosno svatko po jedan mandat

Amsterdamska koalicija "puše za vrat" Živom zidu u borbi za treću najpopularniju političku opciju u Hrvatskoj, pokazuju najnovije projekcije Europskog parlamenta objavljene u Bruxellesu. Prema njima, najpopularnija stranka koja će na europskim izborima 26. svibnja dobiti pet mandata je HDZ, čiji se rejting popeo na 34,3 posto glasova, dok je na drugom mjestu SDP s tri mandata i podrškom od 21 posto. Živi zid i Amsterdamska koalicija vode utakmicu za treće mjesto koje bi, ako izlaznost bude zadovoljavajuća, mogla voditi i do dva mandata u Europski parlament. Trenutačno, Živi zid osvaja 10,6, a stranke Amsterdamske koalicije 10,5 posto glasova, odnosno svatko po jedan mandat.

Šanse za mandat ima i Most s podrškom od 7,7 posto. Najnovije istraživanje pokazuje kako je vodećim strankama - HDZ-u, SDP-u, Živom zidu, strankama Amsterdamske koalicije i Mostu porastao rejting. Najveći rast zabilježila je Amsterdamska koalicija - značajnih 3 posto. Rastu i male stranke i koalicije - Start, Neovisni za Hrvatsku i Hrast, koji se nalaze na rubu izbornog praga, ali su bez veće šanse za europski mandat.

Afere HDZ-a

"Iz svih relevantnih istraživanja proizlazi da smo jedina opcija u Hrvatskoj koja ulazi u Europski parlament, a koja bilježi značajan trend rasta. To nam govori da je ljudima dosta ovog ustajalog stanja i da žele modernu, progresivnu i ekonomski razvijenu Hrvatsku, čije se društvo temelji na znanju, a ne na primitivizmu i bahatosti", komentira Boris Miletić, predsjednik IDS-a.

"Upravo te teme čine okosnicu našeg programa "Pravac budućnost!", kojeg predstavljamo diljem Hrvatske, a koje su građani očito dobro prihvatili. Vjerujem da će Amsterdamska koalicija nastaviti rasti te 26. svibnja biti pozitivno iznenađenje ovih izbora. Građani su umorni od afera HDZ-ove Vlade, nacionalizma i bahatog odnosa prema svima koji nisu dio njihovog kruga. Mi smo lice napredne i normalne Hrvatske", dodaje Miletić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater