ZAGREB

ZV najavio 29. Zagrebački sajam nautike i Dane lova i ribolova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Uprava Zagrebačkog velesajma u petak je izvijestila da će se od 19. do 23. veljače održati 29. Zagrebački sajam nautike, na kojem će sudjelovati 350 izlagača te Dani lova i ribolova. 

Ovogodišnja Nautika bit će najveća u posljednjih deset godina, budući da sudjeluje 350 izlagača iz 25 zemalja, s više od 300 plovila. Posjetitelje, u osam paviljona, očekuju brojne domaće i strane premijere plovila, kao i izložbeni primjerci nekih od najpoznatijih domaćih i svjetskih proizvođača. 

U sklopu Nautike održat će se i 1. Hrvatski ronilački kongres s temama fokusiranima na zakonsku regulativu, zdravstvene aspekte u ronjenju, ponudama u ronilačkom turizmu, sigurnosti u ronjenju kao i zaštiti podmorja. Nagradni fond za posjetitelje sajma Nautika ove godine iznosi 116 tisuća kuna, a nagrade kreću od četiri prsluka za spašavanje, do luksuznog vikend krstarenja za šest osoba na jahti Mirakul 30. 

Istovremeno na Danima lova i ribolova izlaže 54 izlagača iz 10 zemalja. U sklopu tog sajma održat će se, uz ostalo, dvodnevno predavanje "Održivi i etični lov u skladu sa zaštitom prirode kao osnove zakonitog lova", dok će će se na prostoru Hrvatskog streljačkog saveza i Zagrebačkog streličarskog saveza svi zainteresirani moći okušati u gađanju zračnim oružjem i laserom. 

Cijena ulaznice je 30 kuna dok će povlaštene skupine građana posjet sajmovima platiti 20 kuna. HŽ putnički prijevoz, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40 posto popusta na cijenu povratne karte.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini