ZAGREB

ZSE: Crobex prekinuo 4-dnevni uspon

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon četiri dana rasta, Crobex indeks Zagrebačke burze u četvrtak je oslabio oko pola posto, prateći tako pad cijena dionica na europskim i drugim najvećim burzama u svijetu, uz nešto veći promet nego dan ranije.

Crobex indeks spustio se u četvrtak 0,45 posto, na 1.638 bodova, prekinuvši tako uspon nakon četiri dana tijekom kojeg je dotaknuo najvišu razinu od 19. lipnja.

Istodobno, Crobex10 oslabio je 0,22 posto, na 1.024 boda, prekinuvši 3-dnevni uspon.

Svi sektorski indeksi su pali, izuzev industrijskog, koji je porastao za 0,48 posto. Najviše je, pak, pao prehrambeni, za 2,31 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 10 milijuna kuna, što je za 2 milijuna više nego dan ranije. Uz to, u blok prometu dionicom Podravke ostvareno je još 2,1 milijun kuna, po cijeni od 449 kuna za dionicu.

U redovnom trgovanju tom je dionicom ostvareno 1,9 milijuna kuna prometa, a cijena joj je porasla 1,79 posto, na 456 kuna, pa je bila među likvidnijima najveća dobitnica.

Najveći promet ostvaren je dionicom HT-a, 4,34 milijuna kuna, uz pad njezine cijene za 0,56 posto, na 177 kuna.

Nešto veći promet, 457 tisuća kuna, bio je ostvaren još i dionicom Atlantic grupe, čija je cijena pala 1,56 posto, na 1.260 kuna.

Na domaćem tržištu danas je trgovano sa 34 dionice, pri čemu je njih 12 zabilježlo rast cijene, a 18 pad, dok je cijena 4 dionice stagnirala.

Današnjim padom Crobex indeksi prate pad europskih i drugih najvećih svjetskih burzi, koje su pod pritiskom jer se ulagači plaše da će drugi val širenja koronavirusa u svijetu izazvati usporavanje oporavka gospodarstva od koronakrize. Paneuropski Stoxx 600 indeks tako je danas pao za više od jedan posto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater