PREGLED STANJA

Uljanik strojogradnja Diesel u stečaju ima 320 milijuna kuna obveza i 163 milijuna kuna imovine

| Autor: Hina
Milivoj MIJOŠEK

Stečajna upraviteljica Uljanik strojogradnje Diesel d.d. predala je pregled stanja imovine i obaveza prema kojem obaveze te tvrtke u stečaju krajem kolovoza iznose čak 320,1 milijun kuna, a ukupna imovina nešto više od 163 milijuna kuna.

Kao imovina Uljanik strojogradnje Disel navedeni su strojevi, alati, zalihe nedovršene proizvodnje, inventar, informatička oprema i dva automobila te nešto više od 420.000 kuna na računu.

S druge strane, obveze tvrtke prema stečajnim vjerovnicima iznose nešto više od 316,3 milijuna kuna, a troškovi stečajnog postupka i obveze stečajne mase 3,84 milijuna kuna.

Prema tablici prijavljenih tražbina više od 450 vjerovnika, najveće tražbine imaju matična tvrtka Uljanik d.d. od nešto više od 180 milijuna kuna i to uglavnom na temelju danih predujmova. Slijedi OTP banka koja potražuje oko 32,9 milijuna kuna na temelju ugovora o dugoročnom kreditu te gradovi Pula i Rijeka koji zajedno potražuju gotovo 25 milijuna kuna za komunalnu naknadu.

Kao vjerovnici navedeni su i radnici te tvrtke – njih tristotinjak koji od Uljanik strojogradnje Diesel na temelju neisplaćenih plaća, regresa, božićnica i otpremnina potražuju od nekoliko tisuća kuna pa sve do iznosa većih i od 300.000 kuna.

Uljanik strojogradnja Diesel je tvrtka za proizvodnju glavnih i pomoćnih brodskih motora i strojeva nastala spajanjem pulske Uljanik strojogradnje i riječkog 3.maja Motori i dizalice, a u sudskom registru je navedeno da im je temeljni kapital 160,6 milijuna kuna.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater