OZBILJAN TURISTIČKI IGRAČ

REKORDNI POSLOVNI REZULTAT PULSKOG UNILINEA Žgomba: Nema opstanka bez rasta, a rasta bez razvoja

| Autor: Hina
Neven LAZAREVIĆ

Neven LAZAREVIĆ


Turistička agencija Uniline ostvarila je u 2018. godini najbolji poslovni rezultat u svojoj povijesti, s 414 milijuna kuna prihoda, što je 11 posto više nego 2017. godine, priopćeno je u utorak iz te kompanije.

Unilineova dobit prije poreza porasla je za 16 posto, kaže se u priopćenju, u kojemu se ne navodi iznos dobiti.

U tok kompaniji ističu da je poslovni rezultat u 2018. godini odraz pravovremenog prepoznavanja i prilagođavanja promjenama te diverzifikacije turističkih proizvoda i tržišta izvan Europe, posebice u Aziji te sjevernoj i južnoj Americi, a planiraju se i veća ulaganja u indijsko tržište.

Povećanje broja dolazaka u 2018. u odnosu na 2017. godinu Uniline je ostvario sa svih tržišta, primjerice iz Kine preko 25 posto, te Singapura i Koreje oko 20 posto.

Uniline u Hrvatskoj i regiji godišnje opslužuje više od 390 tisuća gostiju zahvaljujući poslovnom sjedištu u Puli, uredu u Zagrebu, sestrinskim tvrtkama u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji te uredima i predstavništvima u Južnoj Koreji, Kini, Japanu i Tajlandu. Ekskluzivni je nositelj franšize Europcar za Hrvatsku te upravlja voznim parkom koji se u 2019. povećao na 1.500 vozila.

''Nema opstanka bez rasta, a rasta bez razvoja. U vremenu u kojem je razdoblje hiperpotražnje u turizmu u Hrvatskoj definitivno iza nas, nastavljamo pratiti promjene, promišljati i vući pravovremene poteze,'' izjavio je predsjednik Uprave Unilinea Boris Žgomba.

On upozorava da treba riješiti nekoliko ključnih pitanja, među kojima su snižavanje PDV-a na konkurentnu razinu sa zemljama iz mediteranskog okruženja i reguliranje posebnog postupka oporezivanja turističkih agencija u skladu s europskom praksom.

To bi po njegovoj ocjeni omogućilo ujednačeniju startnu poziciju u odnosu na konkurentne mediteranske turističke zemlje, kao i ulaganja u više plaće za zaposlenike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini