ZAGREB

Poslodavci traže od lokalnih vlasti ukidanje ili smanjenje davanja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) od županija, gradova i općina traži da za vrijeme krize ukinu ili znatno smanje davanja koja opterećuju poslodavce, priopćili su u utorak iz HUP-a.

Poslodavci smatraju kako je na razini županija, gradova i općina nužno za vrijeme krize potpuno ukinuti ili značajno smanjiti sve troškove koji opterećuju poslovanje, što može pomoći poduzetnicima i poslodavcima da održe zaposlenosti i budu u mogućnosti nastaviti poslovanje kada se okolnosti normaliziraju.

HUP pozdravlja takve poteze koje su već poduzele neke jedinice lokalne uprave i samouprave kao što su Bjelovar, Rijeka i Koprivnica i očekuju da svi oni koji to još nisu učinili slijede njihove primjere i uključe se u borbu protiv ekonomske krize, kao što to čine na području zaštite zdravlja i života.

Ukidanje naknada za korištenje javnih površina, najam gradskih prostora, komunalne naknade, odvoza komunalnog otpada, spomeničke rente samo je dio onoga što se može i treba ukinuti za vrijeme dok nema poslovnih aktivnosti, poručuju poslodavci.

Upozoravaju da je zdravstvena kriza uslijed pandemije koronavirusa uzrokovala ekonomsku krizu koja se osjeća u poslovanju svih tvrtki, a mnoge su i vitalno ugrožava posebice one najmanje.

"Dok čekamo objavu novog Vladinog paketa mjera kojima će se državne razine pomoći gospodarstvu, tražimo i od svih drugih razina vlasti, jedinica lokalne samouprave i uprave da sa svoje strane također žurno donesu mjere kojima će pomoći tvrtkama u ublažavanju kriznog udara s kojim su suočene", istaknuo je glavni direktor HUP-a Davor Majetić.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater