ZAGREB

Od danas ponovno prometuje autobusna linija Šibenik - Drniš - Knin

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Javna autobusna linija na relaciji Šibenik - Drniš - Knin, od srijede, 10. kolovoza, ponovno je u prometu, kao rezultat postignutog dogovora između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Šibensko-kninske županije, priopćeno je iz Ministarstva.

Riječ je o liniji koju održava autoprijevoznik Autotransport d.d. Šibenik, a koja nije prometovala od 1. kolovoza 2022. zbog financijske neisplativosti, odnosno, velikih troškova održavanja, povećanja cijene goriva te malog broja putnika.

Budući da je riječ o važnoj liniji koju svakodnevno koristi stanovništvo Šibensko-kninske županije, iz Ministarstva ističu kako se pokušalo pronaći rješenje za ponovnu uspostavu navedene linije, koja ponovno kreće danas iz Knina, s polaskom u 6,15 sati.

Naime, s autoprijevoznikom je postignut dogovor da se prijevoz putnika, umjesto dosadašnjeg prijevoza motornim vozilom kategorije M3, s 50 sjedala, privremeno obavlja motornim vozilom kategorije M2, sa 16 sjedala, a s obzirom na trenutno manji broj putnika koji koriste ovu liniju u ljetnim mjesecima.

Kako bi se pristupilo rješavanju problema uspostave javne usluge i odgovarajućeg javnolinijskog županijskog prijevoza,  Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ističe da su stvorene sve pravne i zakonske pretpostavke za uvođenje javne usluge. Isto je omogućeno kroz Zakon o cestovnom prijevozu i Pravilnik o obavljanju javnog linijskog prijevoza, a uz to su osigurana financijska sredstva, odnosno 428 milijuna kuna godišnje Odlukom Vlade, kao dio odgovora na postojeće probleme u javnom linijskom prijevozu.

Sada slijedi uspostava javne usluge na razini samih županija u čijoj je nadležnosti navedeno, dodaju se u Ministarstva.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini