PRILIKA ZA ULAGAČE

NOVA TURISTIČKA DIONICA: Baljanska kompanija Mon Perin poznatog istarskog menadžera Plinija Cuccurina IZLAZI NA ZAGREBAČKU BURZU

Ulagačima na Zagrebačkoj burzi u novoj godini na raspolaganju će biti još jedna turistička dionica. Burzovnu ponudu obogatit će kompanija Mon Perin iz Bala

| Autor: Glas Istre
Plinio Cuccurin (Snimio Milivoj Mijošek)

Plinio Cuccurin (Snimio Milivoj Mijošek)


Mon Perin je osnovan 2005. s idejom ulaganja u lokalnu zajednicu, mlade i zapošljavanje lokalnog stanovništva. Riječ je o jedinstvenom modelu socijalnog poduzetništva koje danas okuplja oko 800 dioničara, Baljana i ‘prijatelja Bala’. Inicijativu je predvodioPlinio Cuccurin, bivši menadžer Adris grupe, a danas najveći dioničar Mon Perina, piše Tportal.

Održivo poduzetništvo u slučaju Mon Perina i Bala znači da se cijeli projekt razvija po mjeri i potrebama lokalnih stanovnika. Zaposlenici i suvlasnici Mon Perina, kao i stanovnici Bala, kroz općinu sudjeluju u kreiranju, donošenju projekata i njihovoj realizaciji, a Mon Perin dijelom dobiti financira društvene aktivnosti u Balama podižući standard lokalnog stanovništva.

Glavna djelatnost Mon Perina je turizam. Okosnicu poslovanja čini moderni kamp s četiri zvjezdice te s prostranim i opremljenim parcelama za šatore i mobilne kućice. Tvrtka se bavi i komplementarnim uslugama, ugostiteljstvom, poslovanjem nekretninama i iznajmljivanjem plovila.

Mon Perin ima i difuzni hotel s luksuznim vilama te Paleo park, kombinaciju tematskog zabavnog vodenog parka i edukativno-istraživačkog poligona za popularizaciju arheološkog nalazišta i ‘baljanskih dinosaura‘.

Kompanija pored nekretnina posjeduje vrijednu financijsku imovinu. Riječ je o 216.590 redovnih dionica Adris grupe (2,25 posto vlasništva), a koje je u kapital unio Plinio Cuccurin kao najveći pojedinačni dioničar.

Cuccurin, treći po veličini suvlasnik Adris grupe s udjelom od 6,22 posto, drži 43,7 posto dionica Mon Perina (osobno i putem tvrtke Plinio d.o.o.).

U rekordnoj pretpandemijskoj 2019. prihodi Mon Perina iznosili su 48,3 milijuna kuna, a čista dobit dosegnula je 11,4 milijuna kuna. Lani je pod utjecajem pandemije uknjižen gubitak od 3,8 milijuna kuna, a prihodi su potonuli 38 posto, na 29,1 milijun kuna, piše Tportal.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater