POMOĆ ĆE SEBI I DRUGIMA

NEDOSTATAK KVALIFICIRANE RADNE SNAGE: Pulski brodar osnovao tvrtku za zapošljavanje pomoraca

Pulski brodar Alpha Adriatic objavio informaciju o osnivanju trgovačkog društva ASP Adriatic, koje će u fokusu svoga rada imati upravo upravljanje ljudskim resursima

| Autor: Milan Pavlović
Ilustracija (foto arhiv Glasa Istre)

Ilustracija (foto arhiv Glasa Istre)


Nedostatak kvalificirane radne snage problem je koji se već dulje vrijeme poput virusa širi mnogim sektorima domaćeg gospodarstva i za koji mnoge tvrtke kombinacijom aktivnosti i mjera pokušavaju pronaći vlastito cjepivo. Traženju odgovora na taj izazov ozbiljno su prionuli i u domaćem sektoru pomorstva pa je tako prije nekoliko dana pulski brodar Alpha Adriatic objavio informaciju o osnivanju trgovačkog društva ASP Adriatic, koje će u fokusu svoga rada imati upravo upravljanje ljudskim resursima.

Alpha Adriatic je kao jedan od osnivača usvojio društveni ugovor o osnivanju te nove tvrtke sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, te time izvršio ulaganje, odnosno preuzeo poslovni udio u visini od 80 posto temeljnog kapitala ASP Adriatica. Drugi poslovni udio, odnosno preostalih 20 posto temeljnog kapitala, preuzeo je Eduard Hibšer iz Rijeke koji je, kako se navodi u objavi Alpha Adriatica, menadžer s bogatim iskustvom u upravljanju ljudskim resursima u pomorstvu, posebice u sektorima suhih tereta i tankera.

"Ulaganje je izvršeno te se novo društvo osniva radi osnaživanja i dodatnog razvoja djelatnosti upravljanja ljudskim resursima, koja je jedna od ključnih funkcija u industriji upravljanja brodovima", poručuju iz Alpha Adriatica.

Objavljeno je i da su u završnoj fazi dogovori o pristupanju trećeg partnera, australske ASP Ships grupe, koja bi trebala postati i vodeći partner u ovom zajedničkom ulaganju. Zbog toga će novoosnovano društvo poslovati pod nazivom koji predstavlja kombinaciju imena Grupe ASP Ships i Grupe Alpha Adriatic. Alpha Adriatic, odnosno nekadašnja Uljanik plovidba ima odličnu poslovnu suradnju s Grupom ASP Ships još od 2005. godine, a radi se o renomiranoj međunarodnoj grupaciji s uredima u Australiji, Singapuru, Novom Zelandu, Ujedinjenom Kraljevstvu, te specijaliziranim uredima koji se bave upravljanjem ljudskim resursima u pomorstvu u Indiji, Ukrajini, Filipinima, Bangladešu, Mianmaru i u Vijetnamu.

"Ovaj projekt od velike je važnosti za Grupu Alpha Adriatic koja će, uz hrvatske pomorce, značajno povećati dostupnost i ostalih kvalitetnih pomorskih kadrova za flotu pod upravljanjem Grupe, a što će doprinijeti konkurentnosti usluga upravljanja brodovima koje nudimo na međunarodnom pomorskom tržištu", zaključuju u pulskoj brodarskoj kompanij.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum