ZAGREB

Jadroplov ugovorio kupnju broda za prijevoz ukapljenog plina

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Splitska brodarska tvrtka Jadroplov priopćila je u srijedu da je potpisala ugovor sa švicarskom tvrtkom Irus Holding o kupnji LPG broda za prijevoz ukapljenog plina za nešto više od 25 milijuna dolara.

Temeljme odluke Nadzornog odbora te tvrtke potpisan je ugovor o kupnji LPG broda, koji je u izgradnji u japanskom brodogradilištu Sasaki Shipbuilding, a trebao bi biti dovršen do listopada ove godine.

Prema procjeni neovisnog certificiranog procjenitelja Vesseles Valuea, vrijednost tog broda iznosi 27,7 milijuna dolara. Dogovorena je kupoprodajna cijena od 25,15 milijuna dolara, s uključenim svim dodatnim troškovima. Kako dalje navode iz Jadroplova, brod će biti financiran s 35 posto vlastitih sredstava, a ostatak sredstvima iz bankovnog kredita.

Istodobno, ta je kompanija dogovorila trogodišnji najam broda s opcijskim produljenjem za još dvije godine, uz mogućnost povećanja dnevnog najma zbog prilagodbe prostu cijena, zaključuje se u priopćenju.

Jadroplov, koji je u većinskom državnom vlasništvu, pridodat će tako još jedan brod svojoj floti od pet brodova, uglavnom za prijevoz rasutih tereta, ukupne nosivosti 242.727 tonaže prazne nosivosti (DWT).  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum