ZAGREB

HGK: Dozvola kućne samoizolacije vozača olakšat će protok robe

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Stožer civilne zaštite dozvolio je vozačima da nakon utovara i istovara robe mogu biti u samoizolaciji u vlastitom domu te na poziv poslodavca nastaviti raditi bez vremenskog ograničenja, a u Hrvatskoj gospodarskoj komori ocjenjuju da će to znatno olakšati protok robe.

Stožer civilne zaštite uvažio je apele domaćih prijevoznika okupljenih u Udruženje cestovnih teretnih prijevoznika HGK i omogućio im da nakon utovara i istovara robe mogu biti u samoizolaciji u vlastitom domu te na poziv poslodavca nastaviti raditi bez vremenskog ograničenja, kažu u Komori.

"Ovo je vrlo važna odluka za naše prijevoznike jer im skida veliki teret s leđa. Gotovo 60 posto vozača je bilo pod mjerama samoizolacije i karantene od 14 dana, što je stvaralo velike probleme njihovim poslodavcima. Pozdravljamo ovu odluku Stožera koji je uvažio zahtjeve s terena jer će sada protok robe biti osjetno lakši, a to puno znači za cijelo gospodarstvo“, istaknula je potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj.

Vozačima su i dalje mogu boraviti u karanteni/samoizolaciji koju organizira poslodavac, kao i u prostorima koje su za to namijenili županijski stožeri civilne zaštite.

Ako je boravak u karanteni/samoizolaciji kraći od 24 sata, vozači su dužni dnevni odmor provesti u kabinama svojih vozila parkiranih na parkiralištu karantene, a te odredbe vrijede i za domaće i strane prijevoznike.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini