PRAKSA, RAZMJENA ISKUSTAVA, ZAJEDNIČKI RAD

BAT-ova tvornica u Kanfanaru pokrenula suradnju s tri fakulteta i četiri istarske strukovne škole

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Posjetitelji u BAT-u

Posjetitelji u BAT-u


BAT-ova tvornica u Kanfanaru pokrenula je suradnju s tri fakulteta: Tehnički fakultet Pula, Tehnički fakultet Rijeka, Istarsko Veleučilište u Puli i četiri istarske strukovne srednje škole iz Rovinja, Pule, Pazina i Buja.

Suradnja će omogućiti stručne prakse, razmjenu iskustava i zajednički rad na raznim projektima.

''Izrazito se veselimo pokretanju suradnje s istarskim obrazovnim institucijama i vidimo ih kao važan dio globalne BAT-ove ESG strategije kojom potičemo održivost i odgovorno poslovanje kroz naš doprinos u lokalnoj zajednici. Ova suradnja omogućit će mladim ljudima dodatnu edukaciju i razvoj te im pružiti priliku da jednog dana počnu raditi u multinacionalnoj kompaniji“, izjavio je Tamás Nyaka, direktor operacija BAT Adria.

BAT već dugi niz godina uspješno surađuje s obrazovnim institucijama na različitim projekatima. Radi se o raznim oblicima pripravništva i studentskih praksi, organizaciji posjeta tvornici, inicijativi career days, speed dating poslodavaca/studenata i brojnim drugim.

"Na Tehničkom fakultetu u Puli partnerstvo s gospodarstvom je iznimno važno i zato smo ponosni na ovu suradnju s BAT-om. Surađujemo s lokalnim gospodarstvom u vidu obrazovanja studenata u okviru kolegija stručne prakse, pozvanih predavanja stručnjaka iz struke, posjeta lokalnim tvrtkama te suradnje u izradi završnih/diplomskih radova od interesa za gospodarstvo", istaknuo je dekan Tehničkog fakulteta u Puli, dr. sc. Bernard Franković.

Tehnički fakultet u Puli, Tehnički fakultet u Rijeci i Istarsko Veleučilište u Puli već duže vrijeme studentima omogućavaju prakse kroz suradnju s kompanijama i to je ključan dio njihovog pozicioniranja prema široj zajednici.

Dekan Istarskog veleučilišta u Puli, dr. sc. Daglas Koraca naglasio je:

"Ključni segment obrazovnog procesa na Istarskom veleučilištu ima stručna praksa, koja se odrađuje kao zaseban kolegij. Kroz njega se studentima omogućava odrađivanje praktičnog dijela nastave u renomiranim poduzećima iz regije, što studentima omogućava stjecanje konkretnih i primjenjivih znanja i vještina, potrebnih za uključivanje na tržište rada. U sklopu suradnje s BAT-om studenti će prvi put imati priliku posjetiti tvrtku i upoznati se s poslovno-proizvodnim procesima."

U Kanfanaru se mnogo ulaže u edukaciju i razvoj svih zaposlenika, samo prošle godine utrošeno je više od 12 tisuća čovjek-sati kroz treninge i edukacije. Tvornica je danas jedinstveni centar znanja o grijanim duhanskim proizvodima, gdje zaposlenici imaju priliku učiti o novim tehnologijama i napredovati u takvom okruženju. BAT u Hrvatskoj zapošljava više od 1.500 ljudi, a zahvaljujući konstantnim investicijama u povećanje proizvodnje i izvoza, kontinuirano povećava broj radnih mjesta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini