U ugodnoj atmosferi vinoteke Brolo, po prvi put u Hrvatskoj ekskluzivno je predstavljena prestižna šampanjska kuća Champagne De Vilmont. Događaju su prisustvovali predstavnici medija te istaknuti ugostitelji i sommelieri, a hrvatsko tržište je definitivno dobilo novi brand o kojem će se pričati.
Goste je kroz degustaciju vodila Jana Košćec, sommelierka Brola, dok je za sljubljivanje bio zadužen Mario Meštrović, vlasnik restorana Kaiser i sommelier s bogatim međunarodnim iskustvom te nositelj prestižne A.S.I. Gold diplome. Uz pažljivo osmišljeno sljubljivanje hrane i šampanjaca, predstavljene su tri izvanredne etikete De Vilmonta:
(Press)
Blanc de Blancs Brut poslužen je uz pohani mladi kozji sir u panko mrvicama, s uljem od lješnjaka i gelom od gin-tonika, dok su uz Premier Cru Grande Réserve Brut gosti uživali u domaćem tostu s tostiranim bademima, mascarpone kremom, hrskavcem od špeka i koricom limuna. Cuvée Prestige Millésime Brut 2011 pratila je kombinacija domaćeg tosta, umaka od naranče i gorušice, slanine od crne slavonske svinje i telećih kotleta koja je pokazala svu profinjenost, eleganciju i dubinu De Vilmont šampanjaca.
"Sljubljivanje hrane i šampanjca kreiramo ujednačavanjem strukture, povezivanjem taktilnih tekstura, ujednačavanjem trajnosti okusa te aromatskog inteziteta s ciljem implozije okusa i novih dodatnih senzacija u ustima. De Vilmont nudi šampanjce koji omogućuju kreativne kulinarske spojeve vrlo širokog spektra jela, neka od njih smo kušali i večeras", istaknuo je Meštrović.
(Press)
Degustacija je nastavljena s vrhunskim mesnim delicijama u suradnji s mesnicom Meat the King Tihomira Smoljanca, a gosti su iste šampanjce, u nešto drugačijem gastronomskom kontekstu, imali priliku sljubiti i sa špekom od crne slavonske svinje te svježim i odležanim svinjskim rackom.