ZAGREB

ZSE: Crobexi kliznuli drugi dan zaredom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi u utorak se oprezno trgovalo, a glavni dionički indeksi su blago pali drugi dan zaredom, pri čemu se Crobex ponovno približava psihološkoj granici razini od 1.900 bodova.

Crobex indeks u utorak se spustio 0,25 posto, na 1.902 boda, a Crobex10 za 0,15 posto, na 1.126 bodova. Oba indeksa pala su drugi dan zaredom.

Na burzi već danima vlada oprez jer uz visoku inflaciju i usporavanje gospodarskog rasta nema baš puno razloga za kupnju dionica.

Među sektorskim indeksima najviše je pao Crobextransport, za 2,22 posto, dok je jedino porasla Crobexindustrija, za svega 0,03 posto..

Redovni promet dionicama iznosio je 3,7 milijuna kuna, što je za 1,4 milijuna više nego dan ranije, ali i dalje vrlo skromno.

Pritom niti jednom dionicom nije ostvaren milijunski promet. Najbliža tome, s gotovo 950 tisuća kuna, bila je dionica Valamar Riviere, čija je cijena oslabila 0,36 posto, na 28 kuna.

Po likvidnosti slijedila je dionica HT-a, kojom je ostvareno 570 tisuća kuna, a cijena joj je ojačala 0,58 posto, na 174,5 kuna.

Znatniji promet, oko 320 tisuća kuna, još je imala i dionica Atlantske plovidbe, čija je cijena pala 1,54 posto, na 384 kune.

Najveća gubitnica bila je dionica Tankerske Next Generation, s padom cijene za 4,79 posto, na 71,6 kuna. Znatnije je pala i cijena dionice Jadroplova, za 4,76 posto, na 60 kuna.

Najveća dobitnica, pak, bila je dionica Luke Rijeka, sa skokom cijene za 14,8 posto, na 62 kune.

Imperial Riviera u 2023. ulaže 31,56 mlijuna eura

Od poslovnih objava, Imperial Riviera izvijestila je da je Nadzorni odbor dao suglasnost na poslovni plan za iduću godinu, koji uključuje i kapitalne investicije u planiranom iznosu od 31,56 milijuna eura.

U najvećem dijelu one se odnose na obnovu i rebranding Valamar Tirena Hotela nivoa 4*, rebranding hotela Valamar Club Dubrovnik na nivo brenda Sunny Plus, ulaganje u Valamar
Lacroma Hotel i Maro World sadržaje za djecu u Dubrovniku, digitalizaciju, održivost, održavanje i unaprjeđenje proizvoda.

Obzirom na sve veći značaj održivog i društveno odgovornog poslovanja, poput zelene gradnje, korištenja obnovljivih izvora energije i visoke razine energetske učinkovitosti, investicije u taj poslovni segment će i nadalje imati osobitu važnost u pripremi i realizaciji kapitalnih projekata., istaknuli su iz te kompanije.

Cijena dionice Imperial Riviere stagnirala je na 805 kuna, a s prometom od 103 tisuće kuna uvrstila se među 10 najlikvidnijih.

Na ZSE se danas trgovalo s ukupno 29 dionica, pri čemu je njih sedam ostvarilo rast cijene, 13 je zabilježilo pad, a devet stagnaciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater