DOBRA VIJEST

Veliki utjecaj na svu europsku festivalsku scenu EXIT ĆE SE IPAK ODRŽATI U KOLOVOZU!

| Autor: Zoran ANGELESKI

Ovo je spektakularna vijest ne samo za regiju, već za cijelu svjetsku event i festivalsku industriju čiji će oporavak krenuti s Exita. Nadam se da će i Hrvatska i druge zemlje regije prepoznati priliku kako bi što prije oporavile festivalski turizam po kojem smo prepoznati širom svijeta, kazao je Adnan Mehmedović, hrvatski promotor i suosnivač Fresh Island festivala na Zrću

Premda su organizatori novosadskog glazbenog festivala EXIT nedavno objavili da se ove godine festival neće održati u svom standardnom formatu i terminu, premijerka Srbije Ana Brnabić prekjučer je zamolila organizatore da ne otkazuju festival, već da je preporuka Kriznog štaba odgoda za kolovoz, imajući u vidu drastično poboljšanje zdravstvene situacije u Srbiji, ali i cijeloj regiji te većini zemalja Europe.

- Donijeli smo preporuku da se EXIT pomakne na kolovoz jer očekujemo da će tada biti potpuno mirna situacija u cijeloj Europi, rekla je premijerka Srbije novinarima, i dodala da je preporuka da se festival pomakne, a ne otkaže.

Iz EXIT tima su pozdravili mogućnost da se u kolovozu održi ne samo EXIT festival, već i druge manifestacije u Srbiji, te kako je preporuka epidemiologa dobra vijest za sve, a posebno za najpogođenije sektore turizma i manifestacija. U EXIT timu napominju da su spremni i na promjenu formata festivala.

- Ako bude potrebno, mi smo spremni drastično smanjiti kapacitet festivala, kao ograničiti posjetitelje na domaću i regionalnu publiku, izjavili su organizatori i apelirali da se organizira sastanak na kojem će se definirati svi detalji i odgovoriti na otvorena pitanja.

Ovu udarnu vijest koja se velikom brzinom širi europskom festivalskom scenom, prokomentirali su i regionalni eksperti u event industriji na preksinoćnom panelu o sudbini manifestacija.

- Ovo je odlična vijest, ali i očekivana, imajući u vidu da epidemija u većini europskih zemalja ubrzano prolazi. Srbija je napravila jako pametan potez što je prva objavila ovakvu vijest, jer će mladi upravo biti prvi koji će putovati i države koje to prepoznaju, brže će oporaviti turizam od drugih, kaže Pavle Kostadinović iz slovenske turističke agencije Supratravel.

S njim se slaže i Adnan Mehmedović, hrvatski promotor i suosnivač Fresh Island festivala na Zrću, kolji kaže: "Ovo je spektakularna vijest ne samo za regiju, već za cijelu svjetsku event i festivalsku industriju čiji će oporavak krenuti s Exita. Nadam se da će i Hrvatska i druge zemlje regije prepoznati priliku kako bi što prije oporavile festivalski turizam po kojem smo prepoznati širom svijeta".


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini