IZLOŽBA I KONCERT

VEČERAS U ROJCU: Radovi Sandre Voloder te koncerte grupa Saša 21 i Let 3

| Autor: Mladen RADIĆ

Program će u 20.30 sati biti otvoren izložbom Sande Voloder "Pepé smokes cigarettes" u Dnevnom boravku. U 21.30 slijedi koncert pulskog benda Saša 21, a u 22.30 i koncert riječkog benda Let 3

Ljeto u Dnevnom i koncerti u dvorištu Rojca ovog petka predstavljaju Tribe u unutarnjem dvorištu Društvenog centra Rojc. Program će u 20.30 sati biti otvoren izložbom Sande Voloder "Pepé smokes cigarettes" u Dnevnom boravku. U 21.30 slijedi koncert pulskog benda Saša 21, a u 22.30 i koncert riječkog benda Let 3. Tijekom večeri posjetitelji će moći uživati i u DJ setu Foreigners Everywhere. Cjelovečernji program bit će popraćen live streamingom na Radio Rojcu. Ulaznice za ovaj događaj moguće je osigurati putem maila [email protected].

Tribe

Svakog utorka u programu Radio Rojca slušatelji mogu uživati u radijskoj emisiji "Tribe" koju uređuje i vodi pulski umjetnik Marko Vojnić. Program "Tribe" spaja različite glazbene žanrove u jedno ravnopravno pleme neovisno o ukusima. Pod utjecajem različitih žanrova glazbe i umjetnosti ovo je proizvod nenaoružane akcije protiv globalizacije ukusa te predstavlja slobodno djelovanje umjetnika iz različitih žanrova koje povezuje neovisan i beskompromisan stav autorske glazbe i dj kulture.

"Tribe" se ponekad može konzumirati i audiovizualno. Upravo takav "Tribe" dogodit će se večeras u unutarnjem dvorištu Rojca.

Dizajn

Mlada umjetnica Sanda Voloder završila je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu i radi s djecom s teškoćama u razvoju. Još za vrijeme školovanja otkrila je strast prema dizajnu, arhitekturi i umjetnosti pa je paralelno sa studijem odlazila na satove crtanja i slikanja pod mentorstvom akademskih slikara. Stečene vještine i znanja kombinira i svakodnevno ih koristi u radu s djecom.

Saša 21 je boogie punk rock trio iz Pule, pioniri žanra koji su sami kreirali. Let 3 je još 2009. na vinilu reizdao prva dva legendarna i po mnogim kritičarima najbolja ex-Yu alter rock albuma "Two Dogs Fuckin" i "El Desperado" te ih popratio serijom od sedam rasprodanih "koncerata u rupi" koji su digli Rijeku na noge. Taj su repertoar Letovci bili izveli još samo dva puta u Zagrebu i Splitu na dva također rasprodana koncerta. Sedam godina kasnije, na poziv fanova, u rujnu 2016. Let 3 odlučuje opet odsvirati koncerte na kojima svira repertoar isključivo s prva dva legendarna albuma.

Bez brnjica

Uslijedili su pozivi za Beograd i Novi Sad. Danas, bez brnjica, vatrometa, čepova, topova, kostima i šminke, pa čak i brkova, uz samo znoj i istinsko uživanje u sviranju starih, velikih pjesmurina sa starih, velikih albuma, vrijeme je došlo da se pokažu i u Puli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter