TRADICIONALNI KONCERT

UVOD U LJETO UZ GLAZBU I STIHOVE: Bruno Krajcar, Mila Elegović i gosti na Forumu

Uz ugodnu atmosferu, čega su bili željni Puljani i gosti, šaroliki tematski spektar melodija, u nedjelju navečer gosti su bili i Nikola Kristić sa svojim stihovima, svestrani pulski glazbenik Mauro Giorgi te mladi talentirani harmonikaš Leonardo Rojnić

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Kao svake godine, već tradicionalno od 2015. naovamo i ove se godine pored Augustovog hrama održao koncert uoči prvog dana ljeta "Jednog ljeta u Puli", a akteri su bili svima dobro poznati kantautor, glazbenik, urednik Radio Pule Bruno Krajcar te glazbenica i glumica Mila Elegović.

Tradicionalno

Uz ugodnu atmosferu, čega su bili željni Puljani i gosti, šaroliki tematski spektar melodija, u nedjelju navečer gosti su bili i Nikola Kristić sa svojim stihovima, svestrani pulski glazbenik Mauro Giorgi te mladi talentirani harmonikaš Leonardo Rojnić.

(Snimio Dejan Štifanić)

Bili su tako isprepletani stihovi, note, pozitivne misli, što je publika nagradila ovacijama. Ova tradicionalna manifestacija svake je godine uvod u ljetnu sezonu, a održana je, u skladu s epidemiološkim mjerama, čak i prošle godine.

Kako je rekla Mila Elegović "napisali smo ovu glazbeno-koncertnu" knjigu, te krenula je recitirati Nazorove stihove, a potom je Krajcar izveo pjesmu prema Balotinim stihovima. Mila je jednu pjesmu posvetila paru iz Slovenije koji je bio u publici - Nataši i Bojanu, nakon čega je uslijedila recitacija Nikole Kristića. Kristić je najprije šetao pored publike i recitirao, a zatim se pridružio glazbenicima.

(Snimio Dejan Štifanić)

"Mambo istriano", neizostavna Krajcarova "Roža", prisjećanje na nezaboravnog Arsena Dedića, na Rajka Dujmića, "Bongo cha cha cha", čuvena "Speak Softly Love" iz filma "Kum" iz 1972. godine te potom nastup mladog talentiranog harmonikaša Leonarda Rojnića, koji je netom završio srednju glazbenu školu i sprema se put Finske, gdje je upisao čuvanu glazbenu akademiju, obilježili su ovu ljetnu večer.

Poznati umjetnici

Krajcar je nedavno osvojio prestižnu nagradu Porin, a to je bio prvi njegov nastup nakon osvajanja te nagrade.

Bruno Krajcar odmalena svira i pjeva, te uvelike njeguje istarsku glazbenu baštinu. Diplomirao je orgulje na Glazbenoj akademiji u Ljubljani. Svoju prvu skladbu napisao je s deset godina, kada ju je i javno izveo na koncertima pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, gdje je kasnije i radio kao profesor (1995.-1998.). Osim kao skladatelj i tekstopisac, radi i kao radijski voditelj, novinar, glazbeni urednik, te glavni urednik Hrvatskog radija - Radio Pule, zatim kao producent, kantautor, etnomuzikolog, multiinstrumentalist…

(Snimio Dejan Štifanić)

Mila Elegović završila je Akademiju dramskih umjetnosti i baletnu školu. Poznata je po mnogim ulogama, kako kazališnim tako i televizijskim, među kojima je i uloga Irene Grobnik u seriji "Bitange i princeze". Ostvarila je i brojne uloge u radio-dramama Dramskog programa Hrvatskog radija. Radi u zagrebačkom kazalištu Komedija. Glumila je u serijama "Dar mar", "Stipe u gostima", "Zauvijek susjedi", "Bračne vode", "Žutokljunac", "Cimmer fraj", te u filmovima "Sonja i bik", "Pjevajte nešto ljubavno", "Garcia", "Djed i baka se rastaju", te u drugim filmovima i serijama.

Nikola Kristić dugogodišnji je novinar, urednik, ratni izvjestitelj te sportski komentator HRT-a, a Mauro Giorgi Mifra svestrani glazbenik, dobitnik brojnih nagrada i priznanja.

Pokrovitelji su bili Grad Pula i njegova Turistička zajednica, a organizator, kao i ranijih godina, kolega novinar Daniel Sponza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of