SLAVNI ROCK GLAZBENIK

U 66. GODINI UMRO GITARIST BERNIE TORMÉ, koji je svirao s Ozzyjem Osbourneom i Ianom Gillanom

| Autor: Hina

Hard rock gitarist Bernie Tormé, koji je svirao gitaru u bendovima Ozzyja Osbournea te Iana Gillana preminuo je u nedjelju, 17. ožujka u dobi od 66 godina, nakon komplikacija uzrokovanih gripom, piše Billboard

Službena stranica irskog gitariste potvrdila je vijest o smrti, a njegova obitelj izdala je priopćenje u kojem navode da je Tormé umro spokojno dan prije 67. rođendana, okružen svojom obitelji.

"Bio je na aparatima zadnja četiri tjedna u londonskoj bolnici nakon komplikacija uzrokovanih gripom. Berni će ostati zapamćen po tome što je posvetio svoj život glazbi pet desetljeća. Veoma će nam nedostajati", napisala je obitelj.

Rođen je 18. ožujka 1952. u Dublinu.

Tormé se 1979. pridružio solo bendu Gillan, hard rock grupi koju je vodio bivši pjevač Deep Purplea Ian Gillan. Napustio je bend 1981. zbog svađe oko novca.

Solo bendu Ozzyja Osbournea pridružio se nakratko 1982. kao zamjena za Randyja Rhoadesa, nakon Rhoadesove smrti u zrakoplovnoj nesreći.

Nastavio se baviti glazbom u narednim godinama te je nakratko postao član Atomic Roostera 1983., a u kasnim 80-ima pridružio se grupi pjevača Dee Snidera Desperado.

Tormé je lani u studenom objavio dvostruki album "Shadowland", na kojem gostuje bivši klavijaturist Gillana Colin Towns.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum