Projekt "100 šterni, ćo!"

Koncert etno - jazz sastava "GIIPUJA" u Premanturi

| Autor: Glas Istre
GIIPUJA (Snimio Joze Pozrl)

GIIPUJA (Snimio Joze Pozrl)


U nedjelju, 24. rujna s početkom u 20 sati održati će se etno - jazz koncert sastava "GIIPUJA" na placi u Premanturi.

"Glazba Istre I Primorja U Jazz Aranžmanima" - GIIPUJA povezuju tradicijsku glazbu Istre i Primorja sa suvremenim jazzom.

Kontrabasist Damjan Grbac sa svojim kvartetom GIIPUJA kojeg čine violinist Marko First, bubnjar Tonči Grabušić i Aldo Foško na bas klarinetu, konstantno promovira autohtonu glazbu, aktualizirajući i interpretirajući je u suvremenom jazz kontekstu. Zaštitni znak kvarteta, kao što je to dobro poznato ljubiteljima njihovog glazbenog izričaja, njihova je navika da svoju glazbu najčešće predstavljaju publici izvan komfora koncertnih dvorana.

Koncert je dio projekta "100 šterni, ćo!", a prošlogodišnja turneja po šternama i druženja sa ljudima, koji su uživali u ideji da glazba "dolazi k njima" u javne prostore koji su nekada bili mjesta sastajanja, bila su inspiracija za nove skladbe

GIIPUJA (Snimio Joze Pozrl)GIIPUJA (Snimio Joze Pozrl)

- Program koncerta pripremili smo kako bismo pokrili cijeli opus projekta GIIPUJA od autorskih skladbi, tradicijskih napjeva, improvizacija. Cilj nam je predstaviti projekt od njegovih početaka pa sve do danas, komentira Grbac.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, HUZIP-a i Fenolige udruge u kulturi.

Ulaz slobodan je slobodan, a u slučaju kiše koncert će se odgoditi. Informacije će biti objavljene na facebook stranici udruge "Fenoliga – udruga u kulturi"

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of