KRAJ PULSKOG OUTLOOKA

PUNO ENGLEZA, ALI I PULJANA: Goldie pozlatio subotu, LTJ Bukem za zbogom

| Autor: Zoran ANGELESKI
(Dejan ŠTIFANIĆ)

Legendarni Goldie, uz koga se najčešće vežu neglazbene etikete zlatnih zubi, svojedobne višegodišnje veze s Bjork, glumačkog nastupa 1999. u filmu o James Bondu "Svijet nije dovoljan" i u fiilmu "Snatch" Guya Ritchiea, noćas je u Puli proslavio 25 godina svoje etikete Metalheadz

Simbolički ili ne, ovisno o imaginaciji poklonika ili osporavatelja, današnjim ranojutarnjim potopom u 5.30 sati, svega 30 minuta od njegova službena završetka, okončano je oproštajno 12. izdanje Outlook festivala. Izdanje koje i posjetom i kvalitetom autora nije zaostajalo za prethodnim izdanjima.

Brojniji posjetitelji

Predvođeni legendarnim Goldiem (uz koga se najčešće vežu neglazbene etikete zlatnih zubi, svojedobne višegodišnje veze s Bjork, glumačkog nastupa 1999. u filmu o James Bondu "Svijet nije dovoljan" i u filmu "Snatch" Guya Ritchiea), koji je preksinoć u Puli proslavio 25 godina svoje etikete Metalheadz, istureni autori drum 'n' bassa su za oproštajnog 12 izdanja Outlook festivala u i oko štinjanske tvrđave Punta Christo vladali glavnom, dobro popunjenom pozornicom The Cleering.

Osim Goldiea, na glavnoj su bini nastupili još dBridge, Grooverider, Digital i ANT TC1, dok je najavaljeni Calibre, kako su nam na licu mjesta rekli organizatori, morao odustao zbog bolesti.

S više posjetitelja nego prošlog tjedna na Dimensionsu, uz dominantno prisustvo engleskih gostiju, na svih desetak pozornica bio je uočljiv i dojmljiv broj domaćih posjetitelja, prije svega Puljana. Popunjena je bila i pozornica 'Void' za kolektivnog nastupa Devilmana, Kille, Flirte D-a i Sharky Majora, a posebno vruće, uz duge redove za ulazak, bilo je već poslovično u 'SubDubu Areni', gdje je sve bilo puno još prije ponoći za nastupa Chanell One, kasnije Iration Steppasa i OBF-a.

Etiketa Swamp 81 slavila je deset godina djelovanja na 'Moat' pozornici, ugostivši tom prigodom pionira elektronske glazbe Zeda Biasa, te Lamonta, Klose One i Loefaha, koji je odvrtio specijalni slavljenički set. Na 'Garden' pozornici nastupili su Headhunter, Youngsta, Rusko, Hatcha...

Streaming program

Veliko finale zadnjeg izdanja Outlooka uslijedilo je u noći s nedjelje na ponedjeljka na 'Clearingu', uz nastupe Ghettsa, My Nu Lenga & Skepsisa te Flave D, koja je nedavno objavila svoj prvijenac. Završnu večer u 'SubDub Areni' londonski Rupture predvodili su Paradox, Mantra, Double O, Digital i Djinn, a slavlje dubstepa i d’n’b-a s odličnim LTJ Bukemom, Hybrid Minds i System posadom zaključili su nastupe na 'Beachu'. Boiler room ekipa priključila se posljednjem izdanju na tvrđavi te je poseban streaming program održala u nedjelju na pozornici 'Void' od 14.30 do 19 sati uz Flavu D, Chimpu i Mind Of a Dragon.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini