NASTUPILI VESNA IVANOVIĆ OCWIRK I JAKŠA ZLATAR

PULSKI GLAZBENICI PULI: Profinjeni i senzibilni klavirski duo

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Jakša Zlatar i Vesna Ivanović Ocwirk

Jakša Zlatar i Vesna Ivanović Ocwirk


U ponedjeljak u 20 sati u crkvi sv. Franje nastupa Klavirski trio Dubrovnik: Loris Grubišić, violina; Vanda Đanić, violončelo i Alberto Frka, klavir

Festival komorne glazbe "Pulski glazbenici Puli" ove godine bilježi svoju 21. sezonu. Pokretač ovog festivala je prof. Jakša Zlatar i Hrvatska glazbena scena mladih, a od ove godine organizaciju preuzima prof. Vesna Ivanović Ocwirk i Istarska glazbena scena mladih, svih ovih godina uz podršku Odjela za kulturu Grada Pule.

Ove godine festival se održava u ranu jesen, od 12. do 26. rujna, u prostorima crkve sv. Franje i Istarskom narodnom kazalištu.

Upravo je tu, na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula nastupio klavirski duo Vesna Ivanović Ocwirk i Jakša Zlatar.

Duo donosi vezu studenta i profesora, spoj generacija, glazbenog promišljanja, ideja u pokretanju mnogih glazbenih festivala.

Ovi su glazbenici već zajedno nastupili, te ispraćeni su ovacijama za svoje muziciranje. Riječ je o vrsnim interpretima, dobitnicima nagrada i priznanja, a koji su i puno učinili za pulsku scenu klasične glazbe.

Njihov pulski koncert bio je u znaku romantičnih, izraženo lirsko nadahnutih nota Schuberta, a nastavljeno je djelom istarskoga skladatelja Branka Okmace, te potom impresionističkim notama Debussyja i nakon toga Ravela.

Jakša Zlatar, redovni profesor zagrebačke Muzičke akademije i Muzičke akademije u Puli, kao nekadašnji pulski gimnazijalac i učenik pulske glazbene škole, prije 21. godinu pokrenuo je ovaj festival, sa željom da se publici predstave brojni pulski umjetnici, danas nastanjeni diljem Hrvatske i u inozemstvu.

Vesna Ivanović Ocwirk, pulska pijanistica i predavač na Muzičkoj akademiji u Puli, koja je klavir diplomirala upravo u klasi prof. Zlatara, organizatorica je nekoliko glazbenih festivala.

U ponedjeljak u 20 sati u crkvi sv. Franje nastupa Klavirski trio Dubrovnik: Loris Grubišić, violina; Vanda Đanić, violončelo i Alberto Frka, klavir.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum