učenici Umjetničke škole

Porečki harmonikaši oduševili publiku u Münchenu

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Porečki učenici

Porečki učenici


Hrvatski konzulat u Münchenu organizirao je svečanost povodom proslave Dana državnosti, na kojoj su se okupili brojni političari, kulturni i gospodarski djelatnici Bavarske, među kojima su prisustvovali i predstavnici turističkog sektora. Na poziv generalnog konzula Republike Hrvatske u Münchenu Vladimira Duvnjaka, suorganizator svečanosti bio je Grad Poreč.

U kulturnom dijelu nastupili su porečki harmonikaši, učenici Umjetničke škole Poreč.

David Pršurić, učenik 3. razreda, kao ovogodišnji pobjednik državnog natjecanja u svojoj kategoriji zadivio je uzvanike Brahmsovom obradom "Mađarskog plesa br. 5". Davida je pripremao njegov mentor Paolo Peruško, prof. savjetnik.

Atraktivnom skladbom E. Derbenka, svečanost su zaokružili i izazvali oduševljenje publike kvintet harmonika u sastavu Vito Janko, Lucia Janko, Lena Pelaić, Erik Petrović i Leona Janko. Harmonikaši koji sviraju jazz animirali su publiku te se ritmiziranim pljeskom publika uključila u samu izvedbu. Kvintet je pripremila Ana Šterpin Zagoranski, prof. savjetnica.

- Ponosni smo i zadovoljni da su upravo naši učenici imali priliku sudjelovati na ovaj način na svečanosti u Münchenu te da su njihov trud i marljivost nagrađeni prilikom da putuju, sviraju pred velikom publikom i iskuse nastup u jednom od većih europskih gradova.

Čestitamo od srca našim harmonikašima Davidu, Vitu, Lucii, Leni, Eriku i Leoni te učiteljima Ani i Paolu na izvrsnom nastupu i prezentaciji škole i grada Poreča u Münchenu! Hvala od srca i ponosnim roditeljima koji nas podržavaju i uvijek surađuju, kazala je ravnateljica škole Sanjica Sara Radetić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini