ZAJC U INK

Održan gala koncert u pulskom kazalištu. Kvalitetni izvođači priredili publici sugestivan glazbeni ugođaj

Pri samome kraju ovoga dijela sezone, u petak navečer upriličen je gala koncert iz ciklusa "Zajc u INK", a nastupio je Riječki simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom maestra Valentina Egela, koji je svojim dosadašnjim nastupima u INK-u osvojio pulske ljubitelje glazbe

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Istarsko narodno kazalisxte - Gradsko kazalisxte Pula - istarsko narodno kazalisxte  foto danevski

Istarsko narodno kazalisxte - Gradsko kazalisxte Pula - istarsko narodno kazalisxte foto danevski


Od kada traje intenzivna suradnja pulskog Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula i riječkog Hrvatskog narodnog kazališta Ivana plemenitog Zajca, Puljani i njihovi gosti mogli su pogledati, kao i odslušati sjajne kazališne predstave, koncerte i balete.

Pri samome kraju ovoga dijela sezone, u petak navečer upriličen je gala koncert iz ciklusa "Zajc u INK", a nastupio je Riječki simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom maestra Valentina Egela, koji je svojim dosadašnjim nastupima u INK-u osvojio pulske ljubitelje glazbe.

Egel se ponovno predstavio kao vrlo karizmatičan dirigent, što je već pokazao prošloga ljeta u pulskoj Areni, gdje je ravnao iznimnim izvedbama lanjskog bogatog pulskog klasičnog ljeta.

Nadahnut, inspiriran, pažljiv, ovaj je dirigent uz orkestar i vrsne soliste poveo publiku šetnjom kroz dojmljive skladbe iz raznih epoha koje su na neki način obilježile povijest glazbe.

Na rasporedu su bila djela Zajca, Mozarta, Čajkovskog, Rossinija, Verdija, Leoncavalla, Puccinija i Bizeta.

Nastupili su solisti Opere HNK-a Ivana pl. Zajca Rijeka Anamarija Knego (sopran), Luka Ortar (bas-bariton), Vanja Zelčić (sopran), Davor Nekjak (bariton), Slavo Sekulić (bas), Robert Kolar (bariton), Ivana Srbljan (mezzosopran) i Aljaž Farasin (tenor).

Repertoar je tematski bio osmišljen u dva dijela, a oba su djela sadržavala vrhunske izvedbe isto tako vrhunskih interpreta. Drugi je dio bio posvećen Verdijevim arijama. Bila je to prilika da pulska publika ponovno uživa uz vrsno muziciranje, a ove sezone, te krajem prošle, premda je kazališni život u velikoj većini bio podređen covid-mjerama, upriličeno je nekoliko vrlo kvalitetnih koncertno-plesnih zbivanja upravo zahvaljujući suradnji s Riječanima.

Repertoar je bio vrlo pažljivo osmišljen, namijenjen i široj publici, ali i pružajući pravu glazbenu poslasticu ljubiteljima i poznavateljima klasike.

Od Zajca do Mozarta, Čajkovskog, Rossinija, Verdija, Leoncavalla, Puccinija i Bizeta, predstavljene su zanimljive glazbene točke, bogat repertoar, te moćan, snažan nastup orkestra. Iznimno je dojmljiva bila izvedba Bizetovih arija, gdje je posebno došla do izražaja snaga orkestra, ali i sve druge izvedbe bile su vrlo moćne.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater