SINOĆ U INK

NAGRADA STATUS PRVI PUT DODIJELJENA U PULI: Među laureatima i četiri Istrijana

| Autor: Mladen RADIĆ
Foško, Kranjc, Žužić i Rupena

Foško, Kranjc, Žužić i Rupena


Dodjela Nagrade Status Hrvatske glazbene unije za najbolje instrumentaliste prvi put je u ponedjeljak navečer održana u Puli, i to u prostoru Istarskog narodnog kazališta.

Do sada je Statusom nagrađeno više od 180 instrumentalista, u zabavnoj, rock i urbanoj glazbi, narodnoj i tradicijskoj/etno glazbi, te u jazz glazbi. Ova prestižna nagrada dodjeljuje se u 20 kategorija različitih instrumenata i stilova, a od istarskih glazbenika u ponedjeljak navečer su je osvojili Aldo Foško, Dušan Kranjc, Borko Rupena i Luka Žužić.

Za Nagradu Status 2021. predloženi su instrumentalisti koji su u 2020. imali vlastita izdanja i/ili su kao instrumentalisti gostovali na albumima drugih izvođača, a od 2011. i instrumentalisti koji su objavili ili ostvarili instrumentalnu izvedbu bez obzira na konfiguraciju odnosno nosač na kojima se nalaze. Pod ostvarenom izvedbom smatra se bilo koja relevantna izvedba uživo, dokumentirana i dostupna javnosti putem TV-a i interneta.

Nagrada Status od 2006. godine održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i HUZIP-a.

Ove godine u glazbenom dijelu programa dodjele Statusa uvedena je novost. Prije su dobitnici Nagrade Status imali priliku glazbeno nastupati uz podršku svojih sastava ili formacija u kojima inače djeluju, a od prošle godine, a tako i ovom prilikom, nastupili su uz pratnju najboljih glazbenika, za ovu priliku okupljenih u "kućni" Status Band, koji su činili dosadašnji i ovogodišnji dobitnici Nagrade Status iz HGU Podružnice 5 Pula, a to su Branko Sterpin, Saša Zorkić, Miroslav Tovirac i Dušan Kranjc.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater