U PULI U PROSTORIMA OKUD-A ISTRA

MEĐUNARODNA LJETNA ŠKOLA HARMONIKE: Koncerti, predavanja i individualna nastava s vrhunskim glazbenicima i predavačima

| Autor: Mladen RADIĆ

Od ponedjeljka do subote u prostorima OKUD-a "Istra" održat će se 25. Međunarodna ljetna škola harmonike. Program je namijenjen i prilagođen učenicima, studentima, nastavnicima, profesorima, a cilj mu je stručno usavršavanje i stjecanje novih znanja iz metodike, tehnike, teorije i prakse nastave harmonike. Program se ostvaruje putem individualne nastave sa solistima, teorijske glazbene slušaonice, komornog muziciranja te prisustvovanja koncertima Ljetne škole.

Bitna značajka Ljetne škole jesu koncerti na kojima će nastupiti ugledni umjetnici harmonike. OKUD Istra tradicionalno u Pulu dovodi najuglednije svjetske pedagoge i izvođače na klasičnoj harmonici.

Predavači 25. Međunarodne ljetne škole harmonike za individualnu nastavu su Stefan Hussong, Iñaki Alberdi i Mirjana Petercol, o orkestrima i dirigiranju govorit će Denis Modrušan, a stručna predavanja i predavanja o komornoj glazbi vodit će Ivana Cvetkovski. Voditelj manifestacije je Igor Krizman, mag. mus.

Predavanja će se održati u dvorani OKUD-a Istra. Prvo predavanje "Harmonika u Romantici" jučer je održala Mirjana Petercol. Ivana Cvetkovski održat će dva predavanja i to "Hokus pokus harmonikus! – Predstavljanje početnice za harmoniku" u utorak 17.30, te "Hokus pokus publikus! – Savladajmo javni nastup" u četvrtak u 17.30.

Na programu su i tri koncerta koja će se održati u crkvi sv. Franje, a prvi je na programu u srijedu u 21 sat kada će nastupiti Stefan Hussong (harmonika). U petak u 21 sat nastupit će duo Mirjana Petercol (harmonika) i Vesna Ivanović Ocvirk (klavir), a u subotu u 20 sati održat će se završni koncert polaznika i harmonikaških orkestara 25. Međunarodne ljetne škole harmonike u Puli.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da u što većem broju poprate sva događanja u sklopu škole (koncerti, predavanja i individualna nastava) koja mogu slušati bez da sudjeluju. Ulaz je na sva događanja besplatan.

Održavanje 25. Međunarodne ljetne škole harmonike omogućili su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Pula i Istarska županija - Upravni odjel za kulturu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater