ZAŠTITNI ZNAK

KULTNA GLAZBENA EMISIJA RADIO PULE DANAS SLAVI 35. GODIŠNJICU Rado je slušaju sve generacije, a nema poznatog imena s estrade koje nije ugostila

| Autor: Silva BODLAJ IVAŠIĆ
Sven Dukić i Oliver Dragojević u starom studiju (Arhiva)

Počevši od 1985. godine, na inicijativu Svena Dukića, Arenaturist i Radio Pula odlučili su pokrenuti vlastitu emisiju, s tada prvim voditeljskim parom uz Svena i sada pokojnim Armandom Opassijem, uz tada revolucionarni koncept živog i ležernog kontakta sa slušateljima, uz najnovije hitove svakog dana od 18 do 19 sati.

AT klub ima status kultne emisije u Istri, a sluša se prvenstveno zbog dobre glazbe, promoviranja domaće nove glazbe, te emisija koje su posvećene starim hitovima. Rado je slušaju sve generacije, a nema značajnijih estradnih umjetnika koji u njoj nisu gostovali.

"Danas nas u eteru Radio Pule čeka prava radijska fešta s brojnim iznenađenjima ", rekao nam je glavni urednik Radija Pule Bruno Krajcar. Današnji voditelji su Jadranka Nišević, Baraba Vižintin i Igor Stefano Brkarić.

Emisija moderne glazbe i brzog ritma AT klub godinama ispunjava glazbene želje slušatelja, ugošćuje glazbene zvijezde i premijerno predstavlja nove pjesme. Iza ovog najslušanijeg programa u Puli, ali i cijeloj Istri, među inima su bili Mauro Prenc, Valter Scotti, Valter Mrakovčić, Inka Marinić te poznati sportski novinar i komentator Robert Mateoni. Ne postoje hrvatski estradni umjetnici koji nisu bili gosti AT kluba. Među njima su Nina Badrić, Vanna, Gibonni, Oliver Dragojević, Matija Dedić, Severina, Parni valjak, Hladno pivo i mnogi drugi.

- Naučila sam da je kvalitetan rad u eteru spoj dobre pripreme, iskustva, ali i duhovitosti, ležernosti i empatije. Radio je medij koji informacije prenosi govorom, glazbom i zvukovima. Prednost radija je u tome što ga mogu slušati i nepismene, nemoćne i slijepe osobe. Ako netko sluša radio, to djeluje i na njegov um, ali i duh, nužno je stoga da se radijski voditelj služi odabranim riječima i da bude svjestan da svakodnevno ulazi u tuđe živote. A da to ipak zvuči ležerno i spontano. Moram zvučati uvjerljivo, stvoriti povjerenje između sebe i slušatelja, a to činim upravo tako što ih vizualiziram i pažljivo slušam kada me nazovu, izjavila je dugogodišnja voditeljica Jadranka Nišević kada je emisije AT klub bila nominirana za Večernjakovu ružu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater