na Malom Brijunu

KOZA JOŠ NI KREPALA Istarski glazbenici i Rade Šerbedžija otvaraju 22. sezonu Kazališta Ulysses

| Autor: Mladen RADIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Koncertom istarskih glazbenika i njihovih gostiju pod nazivom "Koza još ni krepala" večeras na Malom Brijunu počinje ovogodišnja, 22. sezona Kazališta Ulysses. "Koza još ni krepala", naziv je koncerta na kojem će nastupiti Livio Morosin i Banditi, etno skupina Veja, Franko Krajcar & Indivia, Irena i Mauro Giorgi, Dario Marušić i Rade Šerbedžija.

Livio Morosin okupio je grupu glazbenika, u kojoj su Halid Pipić, Zoran Đorđević i Igor Ostojić, a na njihovom repertoaru će se naći i skladbe "Po ud mene", "More dimboko, nebo visoko", "Sandra", "Žminjska polka" i druge. Poznati glazbenik radi na albumu naziva "Jedan za drugim" s kojeg je nedavno uživo predstavio skladbu "Niman lazno za tvoje suze", a bit će to prilika da publika čuje i vidi glazbenike koji zbog korone dugo i nisu nastupali.

Pazinska etno skupina Veja u kojoj su Goran Farkaš, Saša Farkaš, Marko Pernić, Sebastijan Demark, Ljuban Rajić i Marijan Jelenić bavi se između ostalog i istraživanjem istarske narodne tradicijske glazbe te njenim izvođenjem u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Koriste razne instrumente, od harmonike, violine do gajda i miha, a inspiraciju traže u pjesmama svojih predaka. Nedavno su predstavili i album "Škura ura", na kojem je deset pjesama.

Franko Krajcar & Indivia koju uz pjevača i multiinstrumentalista Franka Krajcara čine glazbenici Dean Simonelli, Daniel Simonelli, Mladen Parezanović i Dean Trošt, donose kombinaciju istarskog melosa i suvremenih glazbenih izričaja. Krajcar je dobitnik je u studenom prošle godine završio je novi album "Mušati".

Na koncertu će nastupiti i etnomuzikolog i pasionirani istraživač istarske tradicijske glazbe Dario Marušić, koji je istarsku glazbu promovirao i po Europi, od Njemačke i Francuske do Češke i Austrije.

Irena & Mauro Giorgi odličan su tim profesionalaca, a prošle su godine nakon duže pauze predstavili novi singl "Želim".

Tu je i glumac, pjesnik i pjevač Rade Šerbedžija, uz Duško Ljuštinu i Lenku Udovički voditelj Ulyssesa. Šerbedžijina je ljubav prema glazbi, uključujući onoj istarskoj, nadaleko poznata u što će se zacijelo uvjeriti i oni koji se večeras upute k Malom Brijunu. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater