NAJNOVIJEKLUB MONTEPARADISO

KONCERT LJUBLJANSKIH CLOCKWORK PSYCHO: Pulska publika ih ne pušta olako s pozornice

| Autor: Tea TIDIĆ


Koncertnu večer otvorio je energični riječki punk rock sastav Žulj * Clockwork Psycho trenutno na turneji promoviraju novi album "The Hated", tako da su predstavili nove pjesme ali i dobro znane hitove s prijašnjih albuma "Nightmares from Laibach" i "I Don't Give A Fuck". I dok su prve redovi zauzeli najvatreniji fanovi koji su energično skakali, te nije nedostajalo ni poga, svi posjetitelji su zdušno podržali sjajnu svirku ovog ljubljanskog trija

 

Bez velike reklame i pompe ove subote u Pulu je stigao ponajbolji slovenski psychobilly band - Clockwork Psycho. Dobar glas daleko se čuje - jer, iako je koncert vrlo diskretno najavljen, pulski fanovi ovog benda očito su s nestrpljenjem dočekali ovaj koncert te su došli u velikom broju u pulski klub Monteparadiso.

Koncertnu večer otvorio je energični riječki punk rock sastav Žulj, kojima je ovo drugi nastup pred pulskom publikom, te su do sada objavili dva albuma - "Vlažne pjesme" i "Resetiraj civilizaciju". Albumi se mogu naći na njihovoj Facebook stranici, a u subotu se pak vidjelo da Žulj u Puli imaju popriličan broj fanova koji znaju tekstove pjesama, te su ih zdušno podržali u prvim redovima. Također, ovaj koncert je ujedno bila i prilika da publika čuje i dio pjesama grupe Žulj koje će se naći na njihovoj ploči koja izlazi 31. svibnja u izdanju Monsterbilly Recordsa.

Bila je to sjajna uvertira za eksplozivni slovenski psychobilly trio Clockwork Psycho koji su česti gosti u Puli - a ovog puta su se predstavili s novim članom, gitaristom Urbanom A. Logarom, koji je uskočio jer je dosadašnji gitarist Al Eržen "trenutno na porođajnom dopustu". Tako da - trenutno zbog obiteljskih obaveza ne stiže koncertirati, no Urban, iako mu je ovo bio tek drugi koncert sa Clockwork Psycho, se sjajno uklopio u ovaj energični trio koji homogeno servira s pozornice enormne količine sirove energije, na što publika nikako nije mogla ostati imuna - frontgirl, pjevačica i kontrabasistica Clockwork Lilith čvrsto drži groove koji publiku ne ostavlja ravnodušnom a cijelu zvučnu sliku sjajno nadopunjava bubnjar i pjevač Marko Valant.

Grupa trenutno na turneji promovira novi album "The Hated", tako da su predstavili nove pjesme ali i dobro znane hitove s prijašnjih albuma "Nightmares from Laibach" i "I Don't Give A Fuck". I dok su prve redovi zauzeli najvatreniji fanovi koji su energično skakali, te nije nedostajalo ni poga, svi posjetitelji su zdušno podržali sjajnu svirku ovog ljubljanskog trija. Bend i publika postali su jedno - te je Lilith pozvala publiku da zapjeva s njima, na što su izveli dobro znani punk klasik "Vjeran pas" a mikrofon je preuzela oveća grupica fanova u prvim redovima. Pjesme su se nizale, a publika je počela i s "naručivanjem glazbenih želja" - pa se tako u više navrata moglo čuti povik "I Don't Give a Fuck". Teško je odbiti tako ustrajne zahtjeve - pa su Clockwork Psycho koncertni program završili upravo s pjesmom "I Don't Give A Fuck". Dobro je znano da pulska publika ne pušta olako s pozornice ovaj ljubljanski trio koji s pravom nosi titulu ponajboljeg slovenskog psychobilly trija - pa je tako bilo i ovoga puta - Clockwork Psycho su pulskoj publici servirali poduži bis, a koncertna večer je završila uz reprizu klasika "Vjeran pas".

I iako je grupa zbog malih kadrovskih izmjena morala otkazati koncerte u Australiji - turneja na kojoj promoviraju novi album "The Hated" se nastavlja - i tako nakon Pule slijede koncerti u Sloveniji, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Engleskoj, Finskoj, te sljedeće godine u Australiji… a iako tek gostovali u Puli, publika je nakon koncerta u više navrata postavila pitanje - kad će Clockwork Psycho opet nastupiti u Puli?


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam