Glazbenici protiv koronavirusa

#GLAZBOMPROTIVPANIKE Massimo: "Ostanite doma, slušajte glazbu koja nam svima pomaže da se osjećamo - bolje"

| Autor: Zoran ANGELESKI

Ono što mi glazbenici možemo jest zamoliti vas da ne dozvolite da vašim životom zavlada panika i stanje potpune negative. I ovo će proći, i novo, možda u nečemu i bolje vrijeme za sve nas, će doći, poručuje Massimo

Iz humanih motiva, premda ne bez pratećih sumnji u brzopotezni marketing, pojedine glazbene zvijezde diljem svijeta potiču svoje obožavatelje da ne paničare u ovom razdoblju suočavanja cijelog svijeta s pandemijom koronavirusa. U tom pravcu djeluju i pojedini hrvatski glazbenici.

Tako je Massimo, inače rođen u Puli, hashtagom #glazbomprotivpanike na svom Instagramu potaknuo svoje kolege da se ne odreknu glazbe u trenucima kada mogu jedino zasvirati i zapjevati u svoja četiri zida.

- Mi glazbenici vam ne možemo davati upute što trebate činiti. Ovo je situacija u kojoj svi trebamo slušati isključivo upute Kriznog stožera i stručnog medijskog osoblja koje zaslužuje veliko poštovanje i zahvalnost. Ono što mi glazbenici možemo, kad ste nam već okupljeni ovdje, jest zamoliti vas da ne dozvolite da vašim životom zavlada panika i stanje potpune negative. I ovo će proći, i novo, možda u nečemu i bolje vrijeme za sve nas, će doći, poručuje Massimo na svom Instagram profilu.

Mssimovoj akciji na Instragramu pridružili su se Tony Cetinski, Maja Posavec, Headoneast, Pavel, Ivana Kindl, Vatra, Lika Kolorado, Antonia Šerić, Saša Lozar, grupa Buđenje i drugi akteri hrvatske glazbene scene poput Otvorenog radija, Glorija magazina, Večernjeg lista. Ovu akciju podržava i godinama pulski Seasplash festival, koji na svojim stranicama za "punoljetno" 18. izdanje na Rtu Martinska nasuprot Šibenika od 16. do 19. srpnja, kao glavne goste najavljuje poznati britanski bend Asian Dub Fundation, a uz brojne domače izvođače, dolazi i novozelandski dub duet Pitch Black. Dakako, ukoliko se kriza s koronavirusom dotad ugasi.

"Bijelog luka i slanine prisne, natjerat će koronu da vrisne" glasi udarni stih nove prigodne pjesme "Corona bećarac" slavonskog tamburaškog sastava Garavi, koja je dosad pregledana više od 600 tisuća puta.

Pulski glazbenik Bruno Krajcar, pak, objavio je prije par dana pjesmu "Korona" u kojoj kao glavno oružje protiv koronavirusa nudi, kako kaže, kombinaciju ljubavi i vina.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini