DANAS U SPOMEN DOMU

Glazbeni poučak u Pazinu: NASTUPA GUDAČKI ORKESTAR MLADIH UMJETNIČKE ŠKOLE POREČ

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Koncert iz ciklusa Glazbeni poučak po Istri 2019., održat će se danas u Dvorani Istra Spomen doma u Pazinu s početkom u 17 sati.

Nastupit će Gudački orkestar mladih Umjetničke škole Poreč pod vodstvom Sanje Pančevski. Gudači predstavljaju temelj simfonijskog i filharmonijskog orkestra i imaju važne sviračke dionice. Gudački orkestar Umjetničke škole Poreč proširen je trubom, trombonom, flautom i udaraljkama. Razlikuje li se solo nastup od nastupanja u orkestru? Razlikuje li se današnji repertoar od onoga što se slušalo i sviralo do prošlog stoljeća? Zašto je u orkestru važna disciplina ali i timski rad?, pitanja su na koja će se ovim koncertom dobiti odgovore.

Glazbeni poučak je ciklus edukativnih koncerata namijenjen mladima, ali i široj publici koji nudi dodir i doživljaj kulture slušanja ozbiljne glazbe, umjetnosti muziciranja, ali i raznolikost žanrova, instrumenata, skladatelja i znamenitosti na jednom mjestu.

Ciljevi ciklusa su predstaviti suvremenu glazbenu scenu u Istri, njegovati pozitivan odnos prema vrijednostima vlastite kulture, kontinuitet koncerata i zimi, educirati, informirati i stvarati buduću publiku.

Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. Umjetnička voditeljica je Aleksandra Golojka, organizatori su Pučko otvoreno učilište Grada Pazina i Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika - Ogranak Pula, a pokrovitelj Istarska Županija – Upravni odjel za kulturu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini