NA DE VILLEOVOM USPONU

DOWNTOWN PULA: Večeras Roots Daughters Soundsystem

| Autor: Mladen RADIĆ
Roots Daughters

Roots Daughters


Glazbeno-scenska manifestacija Downtown Pula, namijenjena promociji mladih, lokalnih glazbenika i alternativne glazbene scene Pule, večeras donosi drugo ovogodišnje izdanje kada nastupa ženski kolektiv Roots Daughters Soundsystem. Svako od četiri glazbena događaja ove godine posvećeno je drugačijem glazbenom žanru i različitom mladom lokalnom glazbeniku, DJ-u i/ili producentu. Svi događaji popraćeni su svjetlosnim i LED instalacijama Visualia grupe, a večeras od 20 do 23 sata Downtown Pula će na De Villeovom usponu ugostiti ženski glazbeni kolektiv Roots Daughters.

Roots Daughters kolektiv i istoimeni soundsystem osnovale su 2009. Julie Oneness i Miss Moon kao duo strastvenih zaljubljenica u soundsystem i dub kulturu. Prve sessione organizirale su u Dub Labu legendarne AKC Metelkove u Ljubljani, a vrlo brzo nastavljaju nastupati po klubovima i festivalima diljem Europe. Julie, 2013. godine seli u Berlin gdje upoznaje Jahmintu Zulu (Vintage Night Köln) koja se pridružuje kolektivu.

Želja Roots Daughtersa je dijeliti ljubav prema roots & culture vibracijama te promicati žensko stvaralaštvo. Cure su strastvene kolekcionarke vinila, a svojom selekcijom otkrivaju svu ljepotu i virtuoznost Reggae i Dub glazbe, od njezinih korijena i početaka, pa sve do danas, s povremenim izletima u Soul, Funk, Highlife, Early Dancehall & Rub a Dub žanrove.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater