SEA STAR festival

John Newman, Ofenbach i Ian Asher na ljeto stižu u Stella Maris

| Autor: Mladen Radić
(Snimio: Mateo Levak)

(Snimio: Mateo Levak)


Šesti Sea Star Festival predstavlja drugi val headlinera koji će nastupiti u umaškoj laguni Stella Maris. Na glavnoj pozornici drugog dana festivala nastupit će romantični hitmaker u Hybrid DJ setu John Newman, superstar duo i vlasnici najtraženijeg hita u Hrvatskoj »Overdrive« Ofenbach te i producentski genije Ian Asher.

Šesto izdanje festivala okupit će brojne izvođače od 23. do 26. svibnja. Impresivan se niz izvođača pridružuje već najavljenim headlinerima prvog dana festivala: INIKO, ARTBAT, Hot Since 82, Deborah De Luca, Joker Out i Buč Kesidi.

Vokal i DJ-i

John Newman jedan je od globalno najistaknutijih pop vokala današnjice. Iako je njegov scenski proboj uslijedio nakon suradnje s Rudimentalom na pjesmi »Feel The Love«, talentirani je engleski kantautor, producent i DJ svojim debitantskim singlom »Love Me Again« trenutno osvojio publiku, top ljestvice i radijske etere diljem svijeta. Sam piše, sklada i aranžira svoju glazbu, a njegov autentični stil i prepoznatljiva boja glasa izdvajaju ga iz mase. U njegovom su katalogu hitovi poput »Come And Get It«, »Cheating«, »Losing Sleep«, »Blame«, »Fire In Me«.

Dorian Lauduique i César Laurent de Rummel čine globalno najpoznatiji francuski DJ duo Ofenbach. Vlasnici hitova s više od tri milijarde streamova kao što su »Wasted Love«, »Head Shoulders Knees & Toes«, »Be Mine«, »Katchi« i »Hurricane«, najstreamanija su francuska grupa na svijetu, a već mjesecima su daleko najtraženiji bend po Shazamu u Hrvatskoj zahvaljujući megahitu »Overdrive«. Godine 2018. nastupili su i na ceremoniji otvorenja Finala UEFA Europe League u Lyonu. Njihovi su megauspješni hitovi okupljeni na debitantskom LP-ju »I« objavljenom 2022. godine. Pred kraj prošle godine vratili su se s novim singlom »Overdrive« koji je nastao u suradnji s Normom Jean Martin, a temeljen je na sampleu hita iz 80-ih »Cambodia« koju originalno izvodi Kim Wilde.

Ian Asher nagrađivani je mladi DJ iz Los Angelesa koji je u manje od godinu dana od predgrupe u klubovima stigao do headlinera u rasprodanim koncertnim prostorima. Iako u svoj glazbeni stil uklapa različite žanrove, jedan je od najboljih svjetskih house DJ-eva. Svoje je vještine brusio od malih nogu, a sa samo 12 godina počeo je pisati pjesme. Ianovi remiksi pjesmama udišu novi život, a njegove su produkcijske sposobnosti nevjerojatne.

Trenutno na popustu

U svojoj je kratkoj, ali iznimno uspješnoj karijeri surađivao s nekim od najvećih imena svjetske glazbene scene, među kojima su i The Weeknd, Kendrick Lamar, Mariah Carey i Justin Bieber. Njegov je remiks pjesme »Makeba« prošle godine zavladao svijetom streaminga, a prije nekoliko tjedana objavio je i svoj remiks klasika brazilskog glazbenika Sérgia Mendesa »Mas Que Nada« u suradnji s Oliverom Heldensom.

U ponudi su trenutno ulaznice po promo cijeni od 44 eura, uz 40 posto popusta na finalni iznos, što je cijena koja će biti najkasnije do 5. ožujka ili ranije, ukoliko se količine rasprodaju.

Šesto izdanje festivala bit će održano od 23. do 26. svibnja, a kao i dosad, dva glavna dana festivala bit će petak 24. i subota 25., dok su četvrtak i nedjelja rezervirani za Welcome Day i After party.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini