Birthday Trash Karaoke Masquerade Bash

Ove subote udruga Proces prikuplja sredstva za prvu pulsku Povorku ponosa

| Autor: Mladen Radić
Ilustracija (Snimio Vjekoslav Skledar/Glas Slavonije)

Ilustracija (Snimio Vjekoslav Skledar/Glas Slavonije)


U subotu u prostoru Studentske udruga Pula u Rojcu, od 21 sat održat će se "Birthday Trash Karaoke Masquerade Bash" kojom se obilježava šest godina djelovanja Procesa, kao udruge koja se bavi promicanjem prava LGBTIQ+ osoba, i prikupljaju sredstva za organizaciju prve pulske Povorke ponosa koja bi se trebala održati 22. lipnja, na Dan antifašističke borbe.

Proces je započeo na Valentinovo, 2018. godine.

- S Procesom smo započeli kao s programom u pulskom klubu Kotač u prostorima Društvenog centra Rojc uz potporu kluba Kotač i udruge Seasplash. U sklopu te suradnje zamišljena je inicijativa čije ime aludira na postupak "izlaska iz ormara" odnosno javnog izražavanja vlastitog LGBTIQ+ identiteta, kažu pokretači koji su udrugu formalno osnovali 2021. godine kako bi taj proces ubrzali brojnim aktivnostima koje za cilj imaju poticanje prihvaćanja, uvažavanja i postizanje jednakopravnosti.

Od toga dana do danas, u šest godina, Proces je organizirao više od 50 kulturno-umjetničkih događanja, brojna druženja uz kvizove, društvene igre, ali i šetnje u prirodi, odlaske na more i sportske igre.

Na Radio Rojcu uredili su i emitirali gotovo 200 emisija u kojima su razgovarali s kulturnjacima, umjetnicama, aktivistkinjama i aktivistima, stručnjacima za prava i zdravlje LGBTIQ+ osoba, obradili teme važne za LGBTIQ+ zajednicu, najavili i predstavili događanja iz zemlje i regije, te slušali glazbu LGBTIQ+ glazbenica i glazbenika. Povezali su se s brojnim drugim organizacijama, sudjelovali u partnerskim projektima, na edukacijama, tribinama i diskusijama te pokrenuli Coming Out Museum koji će ove godine iz virtualnog prostora pop-up izložbama preći u fizički. Sve aktivnosti odrađuju volonterski, uz veliku pomoć prijatelja te suradnica i suradnika, a rad financiraju javljajući se na javne pozive i natječaje.

- Kako bi uspjeli ostvariti sve što planiramo, potrebna nam je Vaša pomoć. Zato smo ovaj rođendan odlučili proslaviti nezaboravnim, blesavim i veselim karaoke partijem koji će se u subotu u prostoru SUP-a u Rojcu u 21 sat. Na ulazu će se prikupljati donacije u iznosu od 5 eura, a sav iznos će biti uložen u organizaciju prve pulske Povorke ponosa. Za zagrijavanje ćemo slušati nezaboravne hitove 90-ih i 00-ih, pop-dive, eurovizijske uspješnice i svu onu guilty pleasure i trash glazbu koju toliko volimo. Također, svi koji žele biti dio zbirke Coming Out Museuma na naš rođendanski party mogu donijeti predmet kojim žele ispričati svoju coming out priču, poručuju iz ove udruge.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter